Kıyıköy Belediyesindeki “kazanç” iddiasına ilgili davada 2 sanık tahliye edildi

Kırklareli’nde İçişleri Bakanlığınca kazanç ve yöntemsizlik iddiaları dolayısıyla görevden uzaklaştırılan Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Bayram’in üstelik aralarında olduğu 3’ü vakfedilmiş 12 kişinin yargılanmasına bitmeme edildi.

Kırklareli 2. Tehlikeli Ukubet Mahkemesindeki duruşmaya, “vergi” suçlamasıyla 4 yıldan 12 yıla büyüklüğünde hapishane istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar sakat Belediye Reisi Ender Bayram, İl Genel Meclisi Üyesi ve CHP İl Komutan Yardımcısı Toplama T. ve esnaf Tolga Ö. ile tutuksuz yargılanan bazen sanıklar katıldı.

Duruşmayı, Neşe’in görevden uzaklaştırılmasının peşi sıra meclis üyeleri beyninde yapılan belediye başkanlığı seçiminde Kıyıköy Şehremaneti Komutan Vekili seçilen Tercan Alışkın ile CHP İl Başkanı Alaaddin Güncer peyrev namına strateji etti.

Gelen belgelerin okunmasıyla başlayan duruşmada, bazı tutuklanmadan maznun ve şevahit dinlendi.

Tanık D.S, Kıyıköy Belediyesinde mimar kendisine görev yaptığı süreçte ara sıra yapılar için tutanak tuttuğu için Şenlik’in kendisini aynı çağ işten kovduğunu ati sürdü.

Tutanaklar yüzünden sürekli Şenlik’in kendisi ile tartıştığını belirten D.S, “Ego tuttuğum tutanakları başkanlık makamına sunarım, o birlikte gereği amacıyla encümene sunardı. Bire Bir günde 2. Basamak Sit Alanı Bölgesi’nde 6-7 yapıya karşı tutanak düzenledim. Ender Neşe ile birkaç nöbet kaçak inşaatlara mazbata tutmamam üzere tartıştık. Benzeri yol üzerime sandalye fırlattığı de oldu. Henüz bilahare 30 Temmuz 2021’bile beni işten çıkardı. Kendisinden şikayetçi olmuştum, 16 Küçük Ay 2022’dahi bile görevime iade edildim.” şeklinde konuştu.

Neşe üstelik savunmasında, 10 aydır mevkuf olduğunu ve kıygın edildiğini söyledi.

İmara marjinal olduğu gerekçesi ile tutanak planlı herhangi bir bina için cezai prosedür uygulandığını istikbal süren Alay, tek dosyanın işlemsiz kalmadığı yönünde defans yaptı.

Bu kapsamda kimseden algı dilek etmediğini ve almadığını ifade eden Şenlik, “Görev sürecimde yanlışlık unsuru oluşturacak tıpkısı husus yapmadım. Mağdur edildim. Müdrike sürecinde da gördüğünüz amacıyla tutanak tutulan ve ceza kesilmemiş denen rastgele yere ukubet kestiğim görüldü. Benim dışımda gelişen durumlar üstelik benim üzerime yıkılmaya çalışıyor.” dedi.

Sanık Miğfer Ö de savunmasında, suçlamaları reddetti.

Hesabına gelen tamam paraların ticari işlemlerin karşılığı olduğunu müstakbel süren Tolga Ö, cürüm işlemediğini belirterek ve tahliyesini kâm etti.

Sanık Cem T. ise aleyhe olan hususları akseptans etmeyerek tahliyesini istedi.

Sanık avukatlarının üstelik savunmalarının arkası sıra cumhuriyet savcısı mütalaasında sanıklar Ender Bayram, Toplama T. ve Tolga Ö’nün mevkufiyet halinin devamını dilek etti.

Ayrımsız müddet mesafe verilen duruşmada, duruşma başkanı sanıklardan Ender Sevinç’in mevkufiyet halinin devamına, diğer sanıklar Cem T. ve Miğfer Ö’nün tahliyesine değişmeyen verildiğini açıkladı.

Davanın 24 Haziran’daki duruşmasında dosya kapsamındaki delillerin şişman oranda mecmu olması ve tutuklulukta geçirilen müddet göz önüne alınarak adli taharri hükümleri kapsamında sınırlı dışı yokuş yasağı ve kolluk kuvvetlerinde imza kovmak şartıyla mevkuf sanıklar Ender Sevinç, Çokluk T. ve Tolga Ö’nün tahliyesine değişmeyen bırakılmış, Cumhuriyet Başsavcılığının 1. Yoğun Ukubet Mahkemesine yaptığı itiraz üstüne yakalama kararı çıkarılan 3 sanık gine tutuklanmıştı.

İddianameden

Kırklareli’nde İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Alay’in de aralarında olduğu 3’ü mevkuf 12 sanık için 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamede, Sevinç’in bazen pres ve vatandaşların talepleri ile imara yönelik tespit edilen usulsüzlüklerin görmezden gelinmesi karşılığında alacak aldığı belirtiliyor.

Sevinç’in imara marjinal olduğu tespit edilen yapının yıkılmaması, yapım ruhsatı ve cıvıltı projesi üzere izin verilmesi gibi talepler karşılığında algı istediği öne sürülüyor.

Share: