SELIM Fırka Trabzon Milletvekili Balta, 30 Ağustos Galebe Bayramı’nı kutladı

TBMM Kasaba Komisyonu Başkanı ve DOĞRU Tümen Trabzon Saylav Muhammet Teber, 30 Ağustos Galebe Bayramı dolayısıyla rey yayımladı.

Teber, mesajında, 30 Ağustos Zaferi’nin 100. sene dönümünü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını belirtti.

Vatanı engelleme altında kâin Türk milletinin yokluklara karşın azim ve inançla toprağını pekâlâ saye edebileceğini bundan 100 sene geçmiş mecmu dünyaya gösterdiğini vurgulayan Balta, “Türk milleti canından ermiş bildiği değerler için baştan sona ‘Ya istiklal evet ölüm’ düsturunu yatkın vatanı, bayrağı ve hürriyetini temas şeyin üzerinde tutmuştur.” değerlendirmesinde bulundu.

Ataların güç bıraktığı mutlak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ezel ebet yaşatmak ve müreffeh yarınlara koymak, ay-açık simge altında hararetli kül bireyler namına herkesin ortak sorumluluğu ve görevi olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

“Ilişki, beraberlik ruhunu canlı burulmak ve gelecek nesillere aktarma etmek sunu makro görevlerimizdendir. Vatan ulus uğruna milyonlarca martir vererek elde ettiğimiz vatanımız bize atalarımızın sunu büyük emanetidir. Tarihimiz, ulus yerine belli dönemlerde toptan güçlere karşı verdiğimiz milli savaş destanları ile doludur. 30 Ağustos 1922’üstelik zaferle sonuçlanan Başkumandanlık Meydan Savaşı da bu mücadelelerden birisidir.”

Anadolu’yu yurt kılma mücadelesinin Malazgirt’le başladığını ve asla bitmeyeceğini belirten Balta, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yer tahakküm dönemimizde, 7 düvele alın verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile bunu zar etmiştik. Milletimiz yakın bire bir zamanda üstelik 15 Temmuz çarpış teşebbüsünde kâin hainlere alın omuz omuza vererek dünyaya bire bir el elan göstermiştir. Türkiye’yi vurgun düşürmeye çalışan ağır odakları 100 sene evvel olduğu kabilinden yeniden emellerine ulaşamadılar. 15 Orak Ayı’dahi halkımız bir tane yurt, biricik simge, biricik kavim ve biricik azamet bilinciyle hareket ederek yurt hainlerine 30 Ağustos Galibiyet Bayramı’nın önemini ve bilincini aynı nöbet henüz göstermiştir.”

Teber, TSK’nın milletin güveni ve duasından aldığı güçle, 85 milyon vatandaşın dirlik ve refahı üzere terör örgütleri başta doğmak için temas türlü yıldırma ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürdüğünü ve sürdürmeye geceli gündüzlü devam edeceğini vurgulayarak, “Bu kalp ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk görünmek için, bu zaferi bizlere ihsan eden İstiklal mücadelemizin bilcümle kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan özne ve ülkemizin milletiyle ayrılamaz bütünlüğü amacıyla canlarını seve seve feda eden eren şehitlerimizi ve yiğit gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Share: