Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi Gaziantep’te yapıldı

Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi 4. toplantısı Tecim Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla Gaziantep’te yapıldı. Zirvede enformasyon fail Ticaret Bakanı Mehmet Muş, faaliyet ve doğal gaz zamları ile ait konuşarak, “Seçim temizlemek isteyen hiçbir hükümet ben hele remiks yapayım demez” dedi.

Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi 4. toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi. Tecim Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla Gaziantep’te yapılan toplantıya Vekil Muş’un yanında hisse senedi ve siyasa dünyasından çokça sayıda insan katıldı.

Gaziantep Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) bakım binasında yapılan zirvede Türkiye’nin dış satım rakamları değerlendirilerek geleceğe müteveccih atılacak adımlar ile yapılacak çalışmalar konuşuldu. Zirvede açıklamalarda kâin Gaziantep Büyükşehir Belediye Reisi Fatma Delice, “Bizim mevki olarak sanayiyi faziletkâr teknolojiye geçirmemiz gerekiyor. Bu yüzden mümasil fabrikayı kurduk. Bizim ülke olarak ihracatı haddinden fazla elan faziletkâr seviyelere çıkarmamız gerekiyor. Zira dış satım bizim geleceğimiz” dedi.

Programda açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül ise “Gaziantep büyüyen ve gelişen ayrımsız şehir. Türkiye’nin sunma iri tevhit sanayi bölgelerinden birine eş. Gaziantep gelişigüzel zaman büyüyen ve gelişen bir site oldu. Dünyada sakinlik yaşanırken Gaziantep’te eskimemiş kombinasyon sanayi bölgeleri kuruluyordu. Yani bu site bilcümle gelecek giden tıpkı site. Gaziantep site adına ihracata koca katkılar sağlayan bire bir kent” ifadelerini kullandı.

“Seçme vira etmek isteyen tek hükümet bindirim yapayım demez”

Zirvenin panel kısmında sorulara yanıt veren ve serencam yapılan cıvıltı-gaz zamları ile ilişik mütekellim Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Enerjide yapılan akıbet zamlar pozitif maliyet demektir. Ama şu bilinsin intihap sarmak talip hiçbir hükümet ben özellikle elektriğe ve gaza bindirim yapayım demez. Bu artışlar çıktı ülkedeki şartların umum vermemesi dolayısıyla yapılan zamlar. Buradaki zindelik fiyatları SUTAŞ ile mukayese edildiği ant oradakilerin çokça altında. Tabiki bu zamlar sanayiciyi zorlayacak. Bu astronomik artışlar sübvanse ediliyordu ama küsurat maliyetler zımnında artık kâh artışlar sübvanse edilemeyecek ayla geldi. Ama mutluluk kendisine umum ele vererek bu yumruk zamanların üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu. – GAZİANTEP

Share: