Tatvan’da onlarca çocuk güreşle tanıştı

– Tatvan’de onlarca çocuk güreşle tanıştı

BİTLİS – Toyluk ve Spor Bakanlığı aracılığıyla hayata geçirilen ‘Yaz Spor Okulları ve Boş Yaz Spor Okulları’ projesi çerçevesinde Bitlis’in Tatvan ilçesinde onlarca bala güreş sporuyla tanıştı.

Yaz Spor Okulları ve Belirtik Spor Okulları, gençleri şiddetli alışkanlıklardan uzak sancımak, ebeveynlerde sporu alışkanlık haline beyan etmek ve ilçede yetenekli sporcuları keşfederek milli sporculuk seviyesine haberdar etmek amacıyla eğitimlerine devam ediyor. Yaz Spor Okulları ve Meydanda Spor Okulları çerçevesinde Tatvan Spor Salonu’nda 5-18 yaş arası torunlar yaz tatillerini spor yaparak değerlendiriyor. Spor okullarına paydaşlık sağlayan çocuklar keşfedilerek güreş sporuna yönlendiriliyor. Güreş Antrenörü Değer Öztemiz’in gözetiminde güreş sporuyla tanışan torunlar, antrenmanlara katılarak milli sportmen gelmek üzere kırıcı şarkı ile çalışmalarını sürdürüyor.

Amaçlarının yetenekli çocukları keşfedip milli takıma, olimpiyatlara ve dünya şampiyonluklarına kabartmak olduğunu dile getiren Güreş Antrenörü Saygınlık Öztemiz, “Burada yetiştirdiğimiz gençlerle en yetenekli sporcuları oralara gönderip hoşgörüsüz artan sporcularımızı üstelik antrenör, beden terbiyesi öğretmeni kabil branşlara yönlendiriyoruz. Bakanlığımızın açmış olduğu Yaz Spor Okulu ile dışarıda olan 10-11 gözyaşı aralığındaki yeteneklerini keşfettiğimiz sporcuları bünyemize alıp kış boyunca eğitimlerimize devam ediyoruz. Yaz Spor Okulu’nda 100 öğrenciye ulaştık. Bu öğrencilerden yer az 60 sportmen müsabakaya katılacak seviyeye geldi. Çocukların özgüvenleri ve fiziki yapıları geliştiği için kendilerini daha abat anlatım edebiliyor. Cümle çocuğunu spora yönlendirsin. Hoppadak güreş üzere değil, bütün spor dalları için çocukların yönlendirilmesini istiyoruz” diyerek konuştu.

Sportif ve fiziksel anlamda evolüsyon sağladığını dile getiren milli sporcu Doğan Taş de, “Dışarıda bir nice herif görüyorum ve amaçsız gezenler oluyor. Güreş sporu bana balaban bire bir ulama sağladı. Sportif ve fiziksel anlamda sıradan tıpkısı gelişmem oldu. Amacım, gittikçe acun şampiyonasına ve olimpiyatlara gitmek istiyorum. Günümüzdeki Istek Kayaalp ve Taha Akgül kabilinden sporcular ile çalışmak istiyorum. Ferdî sporlarda sunu ongun gelebileceğim vadi olan güreşi seçtim. İleride olimpiyat şampiyonluğuna süzülmek istiyorum. Paye yaparsam eğer aileme birlikte yardım tedarik etmek istiyorum” şeklinde konuştu.



Share: