Kanseri yenen milli sporcunun hayatında “pes emreylemek” bulunmayan

Karaman’bile zinde Şevval Polat, 12 yaşında yakalandığı mızrap kanserini yendikten sonradan beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle başladığı oturarak voleybolda milli takıma yükselmenin gururunu yaşıyor.

Sol bacağında 2015’te ağrı ve şiş oluşması üstüne hastaneye revan Çelik’e, yapılan tetkikler sonucu kemik kanseri teşhisi konuldu.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kimyasal tedavi almaya başlayan Çelik, hastalığı nedeniyle diz kapağıyla gelişigüzel bacağının art kaslarını de kaybetti. Polat, bala onkoloji servisinde bir sene boyunca gördüğü kavi tedavi ile hastalığı yendi.

Karaman Rum Lisesi serencam dershane öğrencisi Çelik, öğretmeninin yönlendirmesiyle ilgilenmeye başladığı oturarak voleybolda sükse yakaladı.

Milli bando formasını terletmenin gururunu diri Polat, azmi ve çalışkanlığıyla herkese yaşıt oluyor.

“Kanseri yenebilmek amacıyla hiç pes etmedim”

Aksaray Paralimpik Oyunları Hazırlık Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren 19 yaşındaki Polat, AA muhabirine, milli takımdaki ilk kampı olduğunu, haddinden fazla büyük deneyim kazandığını söyledi.

Günde koşa idman yaparak müsabakalara hazırlandıklarını anlatan Polat, “Antrenmanlarımız çokça bereketli geçiyor. Şampiyonalarda çok gür dereceler elde edeceğimize inanıyoruz. Önümüzde ayrımsız Avrupa Şampiyonası var. Orada inşallah dereceye fethetmek istiyoruz.” dedi.

Polat, kansere yakalandığında yaşının tezyifkâr olduğunu, ailesinin önce ilkin hastalığını kendisine söylemediğini belirtti. Kanserin birlikte hangi olduğunu bilmediğini dile getiren Polat, şöyle konuştu:

“Mukannen zamanlarda ilaçlar almaya başladım. Bunlar saçlarımı ve kaşlarımı döktü. İlaçları içtikten sonra kemirmek yiyemiyordum, su içemiyordum. Durumum elan bile kötüye gitti, aheste hizmet süreci geçirdim. Üç aktarılma gösterişli hizmet sürecinin ardından gelişigüzel madde çıktı benim amacıyla bambaşkaydı. Hayatım karmakarışık olmuştu. Çok baskı aynı sürecin beni beklediğini anladım. Yanımda artan bir nice yavru hayatını kaybetti. Ben kanseri yenebilmek amacıyla on paralık pes etmedim ve çok direndim. Üç ameliyatın peşi sıra diz kapağımı aldılar, ailemin bile desteğiyle kanseri yendim. Uçan Top oynayarak de hayata döndüm.”

“Milli takımda kalıcı doğmak istiyorum”

Hastalığı yendikten bilahare kendisi amacıyla yıpranmamış ayrımsız sürecin başladığını tamlayan Polat, şunları söyledi:

“Aşağılık kendimi çokça dinç hissediyordum. Kanseri yenmek, tek süssüz tıpkı molekül değil. Yaşımdan çok haddinden fazla fen hissediyordum. Öz gücümün ne derece şişman olduğunu hissettim. Bu süreçte evde yetişek aldım. Peşi Sıra normal ekol hayatıma devam ettim. beden terbiyesi öğretmenim beni oturarak uçan top sporuna yönlendirdi, kendimi geliştirdim. Şu anda milli takımdayım, bu bana haddinden fazla iri alım veriyor. Milli takımda temelli olmak istiyorum”

Milli Bando Başantrenörü Mesut Sevgi ise milli sportmen Şevval Çelik’in sıcak kanlı, kıpırdak ve çok liyakatli bir sporcu olduğunu belirtti.



Share: