Bankacılara büzük bakanlardan elan çok!

Türkiye’birlikte dip bire bir hamaset erozyonu yaşanıyor. Ipsos araştırmasına bakarak, bakanlara çekinmezlik hemen yüzde 18. Bankacılara bile özlük seçtiği politikacılardan çok güvenen halkın birbirine güveni ise en düşük seviyede.

28 ülkeyi kapsayan araştırmaya bakarak Türkiye’dahi bakanlara çekinmezlik yüzde 18 iken bankacılara hamaset yüz- da 22 seviyesinde.

DOKTORA ÇEKINMEZLIK ORANI DÜŞÜŞTE

Sözcü’den Tutku Aksakal Beyhan’ın haberine bakarak; Politikacılara yiğitlik çabucak yüzde 14. Yargıçlara cesaret yüzdelik 29 ile, askerlere güven dahi yüzdelik 39 ile küresel ortalamanın gerisinde. Türkiye’da polislere olan çekinmezlik ise yüzde 42 ile küresel ortalama olan yüzde 37’nin üstünde. Ipsos’un yaptığı toptan araştırmaya bakarak Türkiye’da doktorlara olan güvende 11 puanlık düşüş var. Bu patika global ortalamada güvende önce tam iken Türkiye’bile yüzde 58’lik çekinmezlik oranı ile, yüzdelik 63’ün güvendiği haber insanlarından sonradan ikinci sıraya gerilemiş durumda. Üçüncü sırada ise öğretmenler var.

Araştırmanın özen cazibedar verilerinden biri, amiyane insana güven sorusunda ortaya daha çok. Genel yerine ülkenizdeki amiyane benzeri âdem-kadına ne kadar güvenirsiniz sorusuna takkadak yüzde 27 ‘güvenirim’ dedi. Bu sonuçla Türkiye, Japonya ve Cenup Kore ile alay malay vatandaşlarının birbirine yeryüzü beş altı güvendiği 3 ülkeden biri arasında düzlük aldı.

GAZETECİLER HALKIN GÜVENİNİ NAZIK ÖLÇÜDE KAYBETMİŞ DURUMDA

Türkiye’nin itildiği siyasal kutuplaşmanın oyun alanı haline getirilen iletişim araçları, araştırmaya göre halkın güvenini balaban ölçüde kaybetmiş durumda. TV’lerde veri okuyanlara hamaset global ortalamada yüzdelik 28 iken Türkiye’üstelik bu heybet yüzde 20. Gazetecilik mesleğine güvende ise Türkiye 28 mevki ortada sondan 3’üncü tam. Küresel ortalamada insanların yüzdelik 25’i gazetecilere güvenirken Türkiye’birlikte bu izzet yüzde 16’ya kadar gerilemiş durumda.

Güçlü Yatırım bankacılık sektörünü değerlendirdi

 

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

 

Bankacılık sektöründe müteharrik sayısı arttı

 

Share: