Canlı Yatırım bankacılık sektörünü değerlendirdi

Borsa İstanbul’üstelik bankalar sonuç haftalarda yatırımcılarını bir hayli bahtiyar ettti. Bankacılık endeksindeki yükseliş yüzde 20’yi geçti.

Bilanço döneminin başlamasıyla birlikte bankaların karlılıklarındaki artışlar dikkat çekti.

Tüvana Envestisman bankacılık sektörünün haziran kocaoğlan değerlendirmesini yaptı. İşte o tabir:

Açıklanan bilgi seti yıllık kar büyümesi dikkate alındığında kamu ve katılma bankaları amacıyla daha artı mümkün

Kamu bankalarındaki düşük temel nedeni ile yıllık kar artışının berenarı yüksek olması ve 1Ç22’ye
göre %62 artım artı değerlendirilebilir. Paydaşlık bankalarında ise almanak kestirmece sekiz kattan fazla artış ise ALBRK üzere müspet olabileceğini tutum ediyoruz. özel sektör bankaları ise ISCTR haricinde sonuçlarını açıkladı. ISCTR için geçmiş çağ ortalamalarını kullanarak yaptığımız çalışmada kesin kar rakamının 14 bilyon TL civarındaki beklentinin %10 kadar üstünde olabileceğini hesaplıyoruz.

2022 beklentilerimiz

TL tarafta cesaret/tevdiat ürem makasının erdemli seyri, ivme kaybeden cesaret büyümesine karşın 3Ç22’birlikte marjları destekliyor. 4Ç21’dahi ise itimat/mevduat ürem makasının çeyreksel bazda hafifçe daralabileceğini oranlama ediyoruz. Fakat TÜFE’ye endeksli bonoların erdemli katkısının 2022 yılı genelinde marjların 2021’e göre yukarıda şekillenmesine imkan sağlayacaktır. Alt Kurul gelirleri 1Y22’da %82 kadar faziletkâr ayrımsız yıllık tahaccüm sergilemesi tahminimize göre artı aynı riziko unsurudur. Operasyonel giderlerde ise almanak %70 seviyelerinde çoğalma olabileceğini modelliyoruz. Güven risk maliyeti ise kur etkileri dünya tutulduğunda 2021 yılının kısmen üstünde gerçekleşebilir. BDDK’nın 1 Ekim 2021’den itibaren sağladığı esnekliklerin sona evliya olmasından sonra özellikle bireysel segmentte tolore edilebilir tıpkısı takibe tahavvül artışı gözlenebilir. Ticari kredilerde ise ister TL gerekse de YP tarafta bulunan önemli veriler doğrultusunda örtüsüz tıpkı strateji oranı artışı olmayacağını adisyon ediyoruz. BDDK aylık verilerine bakarak 2021 parçalanmamış yılda 114 bps yerine hesapladığımız yüreklilik risk maliyetinin 2022 eksiksiz yılda 150-175 bps aralığında olabileceğini tahminliyoruz. Bu hesap setinin sonucunda ise banka karlarının 2022 yılında %300 seviyelerinde aynı artım göstermesini bekliyoruz.

Bankacılık hisselerindeki düşük çarpanlar beklenen riziko faktörlerini balaban ölçüde fiyatladı

F/K (1.33x) ve F/DD (0.33x) çarpanları oldukça çalımlı olmakla birlikte özsermaye karlılıklarındaki çoğalma da başka gelişmekte olan banka ülkelerine göre henüz yüksek. Vezneci hisselerindeki kâin fiyat seviyelerinin muhtel ve belkili riskleri majör ölçüde fiyatladığını düşünüyoruz. Jeopolitik gelişmeler olası hesaplı yavaşlama zımnında güven büyümesi ve deli dolu kalitesi amacıyla bire bir risk yapılanma edebilir. Ekip 3 değer oranının %80 civarında, başıboş eşit dünya bütün kıymet oranının ise %150 üstünde olduğu dikkate alınırsa çalışkan kalitesi kaynaklı ilave tıpkı değer ihtiyacı olmayacağını düşünüyoruz.

Aktif Envestisman enflasyonu değerlendirdi

 

Zinde Yatırım, Garanti BBVA’nın bilançosunu değerlendirdi

 

Hayat Dolu Yatırım, Akbank’ın bilançosunu değerlendirdi

 

Share: