Yarasalar, on binlerce insana virüs bulaştırıyor

Kullanılmamış yapılan benzeri çalışmaya bakarak, yarasalar vasıtasıyla taşınan virüslerin Güneydoğu Asya’da yılda 65 binden fazla kişiye virüs bulaştırdığı belirleme edildi.

The Independent’ın haberine göre, KÖLE merkezli sivil sosyete kuruluşu EcoHealth Alliance’den araştırmacılar, Güneydoğu Asya’da 26 asıl gece kuşu vasıtasıyla insanlara bulaşan virüsleri detaylandıran bir nüsha geliştirdi.

Bilim insanları daha sonradan, temas yıl birçok kişinin bu virüslerle enfekte olduğunu düşünmek için hastalık prevalansı, demografik verileri ve riziko değerlendirmelerini kullandı.

Uzmanlar, yarasalar vasıtasıyla taşınan virüslerin yılda kısaca 66 bin kişiye bulaştığı sonucuna vardı.

Nature dergisinde yayınlanan çalışmalarının sonucunda, “Güneydoğu Asya’da gelişigüzel yıl yaklaşık 66 bin kişiye yarasa kaynaklı virüs bulaştığını hesap ediyoruz. Bu, eski klinik çalışmalar aracılığıyla keşfedilmedi” ifadelerine düzlük verildi.

Araştırmacılar ayrıca, bir nice almanak  yarasa virüsü vakasının diğer hastalıklara benzemesiyle belirleme edilemediğini kaydetti.

Bu bulguları kandırmak için elan aşkın veriye ihtiyaç duyulurken, bilim insanları araştırmanın bu hastalıkları ifşa riski efdal alanlarda izleme ve önleme programlarının tasarlanmasına koruyucu olabileceğini söylüyor.

İklim krizinin virüsler üzerindeki bilinmeyen tehlikesi

 

Zika virüsü nedir ve elbette bulaşır?

 

MEMLUK’den taklitçi çiçeği virüsü uyarısı!

 

Share: