Karaismailoğlu, acul şimendifer projesinin tünel yapım çalışmalarını inceledi

Karaismailoğlu, proje kapsamındaki Toprakkale-Bahçe hattının tünel yapım çalışmalarının yürütüldüğü Düziçi ilçesindeki TCDD Yarbaşı İstasyonu’nu görüşme etti.

Çalışmaları inceleyici Karaismailoğlu, TCDD Umumi Müdürü Hasan Pezük ve ilgililerden hikmet aldı.

Karaismailoğlu, toplantının peşi sıra, Türkiye’yi dünyanın yer şişman 10 ekonomisi arasına terfi hedefiyle 7 dönme 24 saat çalıştıklarını anlatım etti.

Dünya’nın “gıptayla” baktığı projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Karaismailoğlu, bu emeğin karşılığında Türkiye’nin güçleneceğini, kalkınacağını ve büyüyeceğini anlattı.

Karaismailoğlu, çıpa yollarının, devlet için tarihi ve stratejik öneme cemaat olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Asya ile Avrupa ortada, Çin’den Londra’ya kadar giden çipo ipek yolunun orta koridorunda düzlük düzlük ülkemiz, uluslararası abra ve muvakkat taşımacılığında aynı merkezdir. Hükümetlerimiz döneminde, ülkemizin çıpa yollarının gelişmesi üzere yaptığımız yatırımlar herkesin takdirini kazanıyor. Ülkemizi baştan demir ağları ile örüyoruz. 2003 yılında 10 bin 959 kilometre olan demir yolu uzunluğumuzu,13 bin 50 kilometreye çıkardık. Hep 4 bin 693 kilometrelik demir yolu hattının dahi inşasına bitmeme ediyoruz. Ayrıca mevki genelinde hep 13 bin 978 kilometrelik demir yolu hattında yapım, eksiltme ve etüt-proje çalışmalarımız bitmeme ediyor.”

“Projemiz, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini birbirini bağlayacak”

Karaismailoğlu, YANLIŞSIZ Öğür hükümetleri döneminde Osmaniye’nin muvasala ve iletişim yatırımları için kısaca 3 milyar 755 milyon liralık envestisman yapıldığını belirterek, kente 2003-2022 beyninde 2 bilyon lira demir yolu yatırımı gerçekleştirildiğinin bilgisini verdi.

Mersin Ağacı-Adana-Osmaniye-Gaziantep Çabuk Şimendifer Projesi’ne değinen Karaismailoğlu, “Projemizi, Akdeniz ve Güneydoğu Küçük Asya bölgelerini birbirini bağlayan, saatte 200 kilometrenin üzerindeki hıza makul, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli model olarak planladık. Bu balaban projedeki icraat, 6 barışma halinde devam etmekte. Mersin Ağacı, Adana, Osmaniye ve Gaziantep arası bilcümle 361 kilometre. Projenin tamamlanmasıyla bu duruluk 295 kilometreye, iki form arasındaki erişim süresi dahi 6 saat 23 dakikadan, 2 saat 15 dakikaya inecektir. Hattın tamamlanmasıyla antrparantez, Adana-Osmaniye yolculuk süresi 80 dakikadan 40 dakikaya düşecektir.” şeklinde konuştu.

Toprakkale-Bostan hattı
Karaismailoğlu, projenin Toprakkale-Bostan bölümünün 58 kilometre olacağını, minval üzerinde 16 bin 516 metrelik 32 tünel, 602 metrelik 6 güreşçi köprüsü ve viyadük ile 30 alt ve üst geçidin kayran aldığını aktardı.

Karaismailoğlu, Nezaret adına kişmiri, albeni, çıpa ve bahir yolu hatlarını bağlayan “multimodel” bir herkes benimsediklerine dikkati çekti. Çipo yollarında, bütün erke ihtiyacının yüzde 35’ini yenilenebilir erke kaynaklarından karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

Bursa Aceleci Tren Hattı’nda çerağ göründü! Süre 2 saat 15 dakikaya düşecek

 

Evlere tuşe mesafesinde: İçinden ‘tren’ geçen çıkmaz!

 

Share: