Doktorunu dinlemedi, ilk Avrupa sonradan acun şampiyonu oldu

Doktorunun bukağılık güreşini bırakması önerisine rağmen Avrupa ve acun şampiyonlukları etkili paralimpik sportmen Mualla Başar Durak, ” Türkiye’bile bize destek olacak hekim sayısı çok birkaç ve benimle bire bir kategoride diri sporculara emsal olmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Sakatlık sürecinde kendisine tedavi uygulayan doktorun bilek güreşini bırakmasını önermesine rağmen 1 Avrupa ve 2 acun şampiyonluğu hayat dolu 35 yaşındaki paralimpik sportmen Uca Başar Durak, yaşadığı zorlukları ve hedeflerini anlattı. Şener Arslan vesilesiyle bukağılık güreşine başladığını rapor fail Durak, yoğun benzeri şekilde aldığı tedaviler sonrası tek zaman çalışmaktan vazgeçmediğini vurguladı. Tedavi sürecindeki kusurlu yönlendirmelerin süreyi uzattığına dikkat çekici Eskişehirli sporcu, “Türkiye’da paralimpik dalında fariza eden ve bize bindi olan doktor sayısı çok birkaç” şeklinde konuştu.

“Değme hangi olursa olsun vazgeçmemelerini öneriyorum”

Ciddilik antrenmanlarının kendisine yoğun geldiğini ve daha şişman mesail yaşamaması adına bu spordan vazgeçmesini söyleyen doktora rağmen pes etmediğini anlatan Durak, “Sakatlıktan sonra Avrupa ve acun derecelerim art arda geldi. Demin da esasen Antalya’dahi düzenlenecek olan acun şampiyonasına periyot sayıyorum. Benimle tıpkı durumda olan sporculara emsal olmak bana gurur veriyor. Temas hangi olursa olsun vazgeçmemelerini öneriyorum çünkü bu işin böylece kabul etmek bile var yenilmek üstelik” cümlelerine yer verdi.

“Birilerinin desteği ile antrenmanlarımı tamamlıyorum”

Paralimpik bukağılık güreşi antrenmanlarında akıllıca takım bulma sıkıntısı yaşadığını ileten kalburüstü sportmen, “Birilerinin desteği ile antrenmanlarımı tamamlıyorum. Seçkin açıda ve teknikte çalışmakta zorlanıyorum” diye sözlerini tamamladı.

Amaç Cırık: “Olimpiyatlarda kentimizi ve ülkemizi belirtmek istiyoruz”

Hem sporcu hem bile ikinci mertebe antrenör olarak paralimpik güç güreşi müsabakalarına hazırlanan Tasavvur Cırık ise 24 arsıulusal yarışmaya katıldığından ve 2 Avrupa ile beraber 1 dünya şampiyonluğu yaşadığından bahsetti. Bukağılık güreşinin eklemlere hitap ettiği üzere âdeta print ayrımsız spor olduğunu aktaran Cırık, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

” Konya’bile 5’incisi düzenlenen İslam Oyunları’nda, paralimpik branşı dahil edildi ve bu durum sakat sporcuları motive etti. Biz üstelik güç güreşi adına ülkemizi ve kentimizi göstermek isteriz. Yaptığımız antrenmanlar sağlam sporcular ile tıpkı programda ilerliyor. arada bir ayakta ve kimi vakit da oturarak çalışıyoruz. Akva sporcular ile masada güç güreşi yapma imkanı buluyoruz.”

İsmail Melik Alemdar: “Evolüsyon gösterdikçe bura ile olan tabiiyet elan bile güçlendi”

Güç güreşine ağız ağıza tesadüfen başladığını dile getiren 20 yaşındaki Eskişehirli sportmen İsmail Kağan Önder, “Kestirmece 10 ay önce burada bilek güreşi yapıldığını öğrendim ve tek doğaç başladım. Evolüsyon gösterdikçe bura ile bağım daha dahi güçlendi ve halen bitmeme ediyorum. İlk başlarda motivasyonumu ve enerjimi efdal ağrımak beni hayli zorladı ama imdi alıştım. Kamu vücudumuzu işveren arka düzem idmanlar yapıyoruz. Milli takıma girip Uğur Cırık ve Mehabetli Başar abilerim kabilinden Avrupa ve dünya şampiyonlarında ülkemi gururlandırmak istiyorum. Bukağılık güreşini başarıları ile dünyaya duyuran sporcumuz Serhat Âlem Aslan ise denk aldığım kişidir” dedi.

Serhat Cihan Arslan: “bazı bazı önümüze geçiyorlar”

Bedensel özürlü sporcular ile çalışmanın çokça print aynı proses olduğunu anlatan çalıştırıcı Serhat Âlem Arslan, “Bizim buradaki görevimiz, arkadaşlarımızı topluma bütünleşmiş emreylemek ve sosyalleşebilmelerine yardımcı olmak. Elbette kim kazandıkları başarıları ile onlarla değer duyuyoruz. Tığ onları tek devir mânialı kendisine görmüyoruz. Bizden benzeri farkları olmadığı gibi arada sırada önümüze da geçiyorlar. Olanaklı mertebe elimizden geldiğince onları desteklemeye bitmeme edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. – ESKİŞEHİR

Share: