Nazır Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü’nden 2 milyondan çok kurgu geçti

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 18 Mart’ta hizmete açılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nden şimdiye kadar 2 milyondan aşkın aracın geçiş yaptığını belirterek, “Malkara- Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü ile yoldan 27,8 milyon kilometre, zamandan 3,6 milyon saat artırım sağladık” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında 20 yılda 100 almanak yatırım yaparak tarihe imza attıklarını vurguladı. Mega projeleri bir bir hayata geçirdiklerini nâkil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı, Rize-Artvin Havalimanı, Avrasya Tüneli, Güç Odalık Tamam Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bu yatırımlar ortada düzlük aldığını belirtti. Karaismailoğlu, 18 Mart’ta hizmete açılan Malkara- Çanakkale Otoyolu ile 1915 Çanakkale Köprüsü’nden şimdiye kadar 2 milyondan aşkın aracın intikal yaptığını belirterek, “Malkara- Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü’nün imal ve işletme döneminde; milli gelire 2,8 bilyon dolar, üretime 6,1 bilyon dolar, ihracata 531 milyon dolarlık katkı sağladık. 133,6 milyon dolarlık algı geliri elde ederken istihdama almanak sayı farkı etkisi 27 bin güç oldu.” ifadelerini kullandı.

Zamandan 382 milyon dolar, akaryakıttan 31,3 milyon dolar, emisyondan 1,9 milyon dolar başlamak amacıyla almanak bütün 415 milyon dolar tasarruf sağlandığını bildiren Karaismailoğlu, “İlklerin ve enlerin projesi ile saatler süren yolculuğu, 6 dakikaya düşürdük. 27,8 milyon kilometre sefer, 3,6 milyon saat zaman tasarrufu sağladık” dedi.’MEGA PROJELERE ODAKLANDIK’

‘Durmak namevcut, yola devam’ anlayışıyla 7 ahit 24 saat çalıştıklarını kaydeden Karaismailoğlu, “Lalettayin tartışmalar hesabına, mega projelere odaklandık. Dünyanın imren ile baktığı projeleri hayata geçirdik. Milletimizin geleceği için çalışıyoruz. Milletimize sunma iyisini sunmaya, hoppadak bugünü değil, geleceği aydınlatacak eserleri bir bir hayata etmek için çalışıyoruz. Birileri; adisyon, tezkere yapmadan, darmaduman hikmet ve belgelerle, hayata geçirdiğimiz projelerin istihsal, istihdam, dış satım ve kalkınmaya olan katkılarını hiçe saymaya çalışıyor. Yegâne umutları yalandır, iftiradır, balçık atmaktır. Elbette ki projelerimizle ilişik kararsız iftiralara, bu acizliğe müstelzim cevabı veriyor, milletimizin birlikte neyin akilane neyin yanlış olduğunu fark ettiğini gayet gani biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Share: