KAHRAMANMARAŞ – Bindiği minibüste kalbi duran kişi hastanede hayata döndürüldü

Kahramanmaraş’ta minibüste kalp aksesi nâkil kişinin duran kalbi, kaldırıldığı hastanede yine çalıştırıldı.

Mesai sonrası evine başvurmak için bindiği minibüste 9 Ocak’ta kalp krizi nâkil 54 yaşındaki Hüseyin Kurnaz, şalter şoförü eliyle kentteki özel tıpkısı hastaneye götürüldü.

Burada doktorların müdahalesiyle duran kalbi yeniden çalıştırılan Uyanık, ameliyata alındıktan sonradan sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Acıpayam, AA muhabirine, hastanın müdahalenin peşi sıra dakikasında ameliyata alındığını, yapılan anjiyoda bilcümle damarlarda tıkanıklık belirleme ettiklerini belirtti.

Acıpayam, “Ameliyattan sonraki süreç umduğumuz gibi gitti. Normalde 20 dakika engelleme edilmiş insanlarda beyinle ilgili teessürat bekleriz ama hastamıza erken dönemde engelleme edildiği amacıyla şuuruyla ilgili herhangi bir problemle karşılaşmadık.” dedi.

Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Erdinç Eroğlu üstelik hastanın kalp aksesi geçirdiğini dile getirerek, “Minibüste hasta yığılıp kalıyor. Güdücü hemen durumu fark yazar hastayı hastaneye getiriyor. Hastamız 10 dakikalık yoldan kalbi durmuş bir şekilde getiriliyor. 10 an birlikte bizim burada bilirkişi arkadaşlarımızın müdahalesiyle hastanın kalbi tekrardan çalıştırılıyor. Yani 20 zaman kalbi duran bir marazlı ama muktezi müdahaleler hızlıca yapıldığı için hastamız şu zaman hayatta haddinden fazla şükür.” diye niteleyerek konuştu.

Tır şoförlüğü fail Hüseyin Açıkgöz ise iş sonrası evine müracaat etmek üzere minibüse bindiğini ve pattadak fenalaştığını dile getirdi.

Uyanık, kendisini hastaneye getiren minibüs şoförü ile ameliyatını gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

Share: