Sakat çocuklarda er dönemde hikmet tedavi sükse oranını artırıyor

Ankara Bilkent Kent Hastanesi, Hikmet Tedavi ve Iyileştirme Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ehlivukuf Dr. Öznur Ayrıntılı, engelli çocuklarda erken dönemde başlayan fizik tedavinin, henüz bereketli sonuçlar verdiğini ve ortaya çıkabilecek yeni mafsal kısıtlılıklarının önüne geçtiğini bildirdi.

Tafsilatlı, 3 Boşluk Dünya Engelliler Günü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, özürlü bireylerde fizik tedavi ve rehabilitasyonun önemine ilişkin bilgileri paylaştı.

Engelliliğin doğuştan yahut kaza, hastalık gibi nedenlerle sonraları oluşabileceğine dikkati çekici Etraflı, hastanede değme bariyer grubundan kişilere farklı otama hizmetlerinin sunulduğunu, erişkin ve kollar üzere ayrı ünitelerin bulunduğunu vurguladı.

Mufassal, çocuklarda Serebral Palsi (SP) üzere doğumsal bazen rahatsızlıklar, sonradan yaşanan murdarilik yaralanmaları ve travmatik beyin hasarlarının türlü fiziki bariyer durumlarına faktör olabileceğini anlattı.

“Çocuklukta asap sisteminin kendini düzeltme potansiyeli henüz faziletkâr”

Bu durumdaki dallar amacıyla hem normal iyileştirme hem üstelik ati teknolojiden faydalanılan robotik rehabilitasyon programlarının uygulandığını tamlayan Ayrıntılı, engelli çocuklarda düzenli fizik tedavinin ehemmiyet taşıdığını söyledi.

Etraflı, “Çocukluk çağında sinir sisteminin kendini iyileştirme potansiyeli daha yüksek. Hem yaralanmalar sonrası hem dahi doğuştan engellilik durumlarında erken dönemde hikmet tedaviye yutmak sinir iyileşmesini artırıyor, haddinden fazla henüz beniz komik sonuçlar elde etmemizi sağlıyor.” diyerek konuştu.

“Erken dönemde başlayan fizik otama eklem kısıtlılıklarının önüne geçiyor”

Rastgele hastanın iyileşme ve iş sürecinin farklı olduğuna ve hikmet tedavide hastanın olabilecek yer ongun seviyeye getirilmesinin amaçlandığına dikkati çekici Tafsilatlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aileler, çırılçıplak emraz yahut sonradan kaymakamlık, yaralanma kabilinden sebeplerle fiziki engel durumu oluşan çocukları muhakkak hikmet tedavi uzmanlarına de götürmeli. Çocukların katiyen bu takipten çıkmaması gerekiyor. Özürlü çocuklarda erken dönemde başlayan hikmet otama, oluşabilecek mafsal kısıtlılıklarının önüne geçiyor. Âraz oluştuktan sonradan var olan potansiyeli birlikte kullanamıyoruz. Söz Gelişi, halk eklemleri kısıtlı, problemleri çoktan başlamış bire bir çocuğumuzu benzeri noktadan bilahare potansiyeli olsa birlikte tür tutturamıyoruz. Er tedaviyle bu gibi durumların önüne geçebiliyoruz.”

Hekim Öznur Ayrıntılı, branş, göl ayağı ve kamu üst volta cihazlarını zarfında barındıran robotik rehabilitasyon tedavilerinin dahi uygun hastalarda haddinden fazla elan acul sonuç verebildiğini dile getirdi.

Engelliliğin herkesin başına gelebilecek tıpkısı nitelik olduğuna da meni fail Ince, “Hepimiz benzeri özürlü adayıyız. Lütfen bunu da dikkate alarak sakat bireylerimizi görelim, onların hayata karışmalarına apotr olalım.” dedi.

Share: