Credit Suisse bakir CEO liderliğinde küçülecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası Credit Suisse yeni CEO’akarsu Ulrich Körner önderliğinde envestisman bankası birimini ölçeklendirmeyi planlıyor. Arkası kesilmeyen skandallarla savaşım fail banka kâr pozisyonuna köylü dönmeyi ve nasip senetlerindeki düşüşü tersine çevirmeyi hedefliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere bakarak Çarşamba günü Credit Suisse, Mart 2021’den bu yana sağlık yönetimi birimini müdür bankacı Ulrich Körner’i CEO pozisyonuna getirdi. Körner bankanın 166 yıllık tarihinin yer düzensiz dönemine önderlik eden Thomas Gottstein’ın istifası sonrasında görevi devraldı.

Credit Suisse tıpkı dizi film kapsamlı ayrı ayrı planının bire bir parçası kendisine bankanın fayda getirmeyen envestisman bankacılığı biriminde küçülmeye gitmeyi hedefliyor. Vezneci 45 bin personeli istihdam fail birimde büyük maliyet kesintileri yapmaya odaklanacak. İsviçre bankası şimdiden işletmelerin “kapsamlı” tıpkısı incelemesini başlattı. Umumi Heyet Başkanı Axel Lehman, “Hedefimiz henüz sürdürülebilir getirileri olan, henüz cıvıl cıvıl, elan niteliksiz ve daha bol benzeri ekip haline süzülmek olmalıdır” dedi.

Financial Times’ın haberine göre bir yıl içerisinde ikinci defa ciddi gözden geçirme planı oluşturan Credit Suisse ikinci çeyrek sonuçları itibariyle envestisman bankacılığı biriminin verdiği zararın altını çizdi. Yatırım bankası çeyrek süresince 1,2 bilyon İsviçre Frankı uymazlık etti. Birimin getirileri ise hem çakılı ürem hem da hisse senedi alışveriş birimlerinde üç çeyrektir düşüyor. Vezneci üçüncü çeyrekte de envestisman bankacılığı alanında uymazlık bekliyor.

İsviçre bankasından yapılan açıklamada yatırım bankasının David Miller ve Michael Ebert marifetiyle yönetileceğini birimin CEO’akarsu olan Christian Meissner’ınsa stratejik dönüşüme odaklanacağı belirtildi. FT’nin haberine göre Meissner gruptan ayrılmayı planlıyor.

Credit Suisse’in büyütmeye çalıştığı mülk ve hayat yönetimi bölümleri, yatırım bankasındaki zayıflığı telafi etmeye yetmedi. Mal yönetimi işletmesindeki rüşvet öncesi sağlık, tıpkı yıl öncesine bakarak yüzde 74 düşüşle 114 milyon franka gerilerken, huzur yönetimi bölümündeki gelir yüzdelik 25 azaldı.

‘Kişisel ve keyif kaynaklı sebeplerden’ görevinden ayrıldığını açıklayan bozuk CEO Gottstein, “2022’nin ikinci çeyreğindeki sonuçlarımız özellikle yatırım bankası alanında görüntü kırıklığı yaratıyor” dedi. Gottstein’a bakarak bankanın bu cılız performansı erdemli tazminat ödemesi beklentilerinden ve özge giderlerden kaynaklanıyor.

Bankanın ciddi değerlendirmelerinin sonuçları üçüncü çeyrek bilançosuyla gelişigüzel ilk teşrin ayında açıklanacak. Credit Suisse, mutedil vadede kestirmece 17 milyar frank ila 15,5 bilyon frank arasında yüce benzeri maliyet düşüşüne ulaşmayı planladıklarını ve harcamalardaki bu düşüşün maliyet verimliliği ve sayısal transformasyon aracılığıyla elde edileceğini açıkladı.

Analistlerse bankanın maliyet düşürme planına şüpheyle yaklaşıyor. JPMorgan Analisti Kian Abouhossein konuyla ilişkin açıklamasında, “Credit Suisse’e planlanan maliyet tasarruflarından yararlanmadan önce, bankanın alelhusus teknolojiye yapılan yatırımlara devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Tasarrufların hangi kadarının yatırım bankası dönüşümüyle ilgili olacağı sorusu kabilinden traksiyon için haddinden fazla daha fazla incelik görmemiz gerekecek” dedi.

Credit Suisse CEO’luğuna Ulrich Koerner atandı

 

İsviçre’nin dev bankasında kullanılmamış işten emisyon hazırlığı

 

Credit Suisse’in bozuk patronu ‘danışman’ oldu

 

Share: