Sivas’ta mütemmim hakları üzerine terbiye programı düzenlendi

Sivas’ta belediyelerin zabıta kat başkanları ve tecim iklim müdürlerine müteveccih tüketici hakları eğitim bilimi programı düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tecim Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Ortalık Gözetimi Genel Müdürlüğü aracılığıyla “Tüketicinin Korunması Uygulamalarının Yerli Yönetimlere Yaygınlaştırılması Projesi” çerçevesinde Yunak Çermik’teki benzeri otelde düzenlenen eğitim programına, Sivas’ın birlikte Kayseri, Tokat, Yozgat ve Malatya’dan polis kat başkanları ve ticaret iklim müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Tecim Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Etraf Gözetimi Umumi Müdürlüğü Ofis Başkanı Yakup Fena Hâlde mutluluk genelinde bir nice belediyede zabıta bitiren hakları vahit amirlikleri oluşturulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

“Şehremaneti polis teşkilatlarına yönelik bu programı yapmayı kendimize aynı görev addettik. Bu proje Cumhurbaşkanlığı Gösteri Planı kapsamında gerçekleştiriliyor. Projenin önemi pandemi sürecinde çok daha bol anlaşıldı. Çünkü piyasadaki karşılık artışları, fiyat etiketleri ve tıpkısı birçok vatandaşlarımızı kıygın fail hususlarla İlgili ticaret memleket müdürlükleri, zabıta ile mümasil tıpkı emek içerisinde oldular. Bizim ilçe teşkilatlarımız yok. İllerde yalnız iklim müdürlüklerimiz var. Hele ilçelerde sizlerden iri destek aldık.”

Yetişek programında ticaret memleket müdürleri ve zabıta ofis başkanlarına belediyeler tarafından yapılan iskontolu satışlar, satıştan sakınma ve fiyat etiketi denetimleri anlatıldı.

Ardından zabıta ofis başkanlıkları yoluyla yapılan denetimlerin kılgısal sunumları gerçekleştirildi.

Share: