Öğrenciler fırının başına geçti, günlük 15 bin aldatmak üretecek

Öğrenciler fırının başına geçti, günce 15 bin atlatmak üretecek

TOKAT Tokat’ta meslek lisesinde kurulan aldatmak fırınında öğrenciler günlük namına 15 bin gösteriş paketlemek üretecek.

Milli Eğitim Bakanlığı marifetiyle başlatılan “Patika Liselerine Aldatmak Fabrikası Kurulumu Projesi” doğrultusunda Tokat Duayen Çelebi Mesleksel ve Ustalık Rum Lisesine atlatmak fırını kuruldu. Yordamlı öğreticilerin nezdinde eşya-içecek bölümü öğrencileri savuşturmak üretimine başladı. Öğrenciler aracılığıyla üretilen ekmekler pansiyon ve taşıma merkezinde terbiye gören öğrencilere verilen öğle yemeklerindeki savsaklamak ihtiyacını karşılamak için paketlenerek gönderilecek.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Ahmet Özdemir ile birlikte okulun dayanak noktası katında kurulan savuşturmak fabrikasını durumunda inceledi. Vali Hatipoğlu, Mili Yetişek Bakanlığının savsaklamak üretimine çevrik çalışmaları dahilinde okulda 20 bin savmak üretimine akıllıca fırın kurulduğunu söyledi. İlk etapta taşımalı yetişek sistemindeki öğrencileri ile pansiyonlardaki öğrencilerin savsaklamak ihtiyacının karşılanacağını tamlayan Ilbay Hatipoğlu, “Burada seçkin ne büyüklüğünde çabucak paketlemek üretimi küçümseme konusuysa aynı zamanda ayrıksı taraf ürünlerinin dahi imalatı yapılabilecek. Bu anlamda gençlerimizi yarınlara ayrımsız tekellüm sahibi sanat sahibi olarak hazırlıyor olacağız. Ayrımsız zamanda öğrencilerimiz okulumuzun döner kebap sermayesinden harçlıklarını alacaklar. Okullarını bitirdiklerinde ise tıpkısı hareket sahibi, çığır sahibi adına haddinden fazla tez şekilde hayata antre yapabilecekler” dedi. Ilbay Hatipoğlu, paketlemek mir yerleri açılacağını anlatım ederek, “İl ve ilçelerimizde savsaklamak fırınları var. Bu işle ilişik etkin firmalarımız var. Rekabetçi değil, imdi mütemmim ve öğretici tarzda satışlarına üstelik devam edeceğiz” diye konuştu.

Okulu bitirdiklerinde patika sahibi olacaklar

Okul Müdürü Mustafa Uçaroğlu ise Milli Eğitim Bakanlığı yoluyla önceki evvel İstanbul’dahi başlayan projeye dahil olduklarını anlatım ederek, “Amacımız öğrencilerimiz üretimin zarfında birebir yer almaları. Bu işi aş damı ortamından değil, endüstri tipi şişman üretimi binlerce ekmeğin üretiminde görmüş olmaları” şeklinde konuştu. Okulun yiyecek ve meşrubat bölümü öğrencilerinden Öpücük Yiğit, maharetli öğreticilerden paketlemek üretiminin püf noktalarını öğrendiklerini belirterek, “Ben bu alanın üzerinde kendimi imar etmek ve pastane konusunda palazlanmak istiyorum” dedi.

Günlük sayı farkı 15 bin fiyaka savuşturmak üretilecek

Yiyecek-İçecek Bölümü Alan şefi Ongun Bilgiş ise günlük kapasitelerinin 30-40 bin tumturak aldatmak olduğunu belirterek, “Tek posta çalıştığımız amacıyla 15-20 bin savuşturmak üretiyoruz. nitelikli ürünler kullanıyoruz. Unun en kalitelisini mayanın genişlik kalitesini kullanıyoruz. İlk geçmiş hedefimiz okulların paketlemek ihtiyacını karşılamak. Hedeflerimiz doğrultusunda öğrencilerimize, öğretmenlerimize bu anlamda bakım sunacağız” ifadelerini kullandı.

Share: