Kütahya’da hekimler, yabancı meslektaşlarına “tiroid ablasyon” eğitimi verdi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Terbiye ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Işın Bilimi Biriminde görevli hekimler, yerel ve ecnebi meslektaşlarına “tiroit ablasyon” ile “paratiroit ablasyon” yerine adlandırılan yakma tedavisi üstüne yetişek veriyor.

Ankara Üniversitesi Işın Bilimi Asıl Marifet Dalından Doç. Dr. Evren Üstünel, Gaziantep Şehitkamil Izzet Hastanesinden Çevrimli. Dr. Uğur Eskişehir Taşı ile Çin, Darı ve Tayland’dan mevrut mihman hekimler, hastanenin Girişimsel Işın Bilimi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, Dr. Öğr. Üyesi Furkan Ertürk Urfalı ve ekibinin gerçekleştirdiği tiroit ablasyon ve paratiroiüd ablasyon işlemleri eğitimine katıldı.

Korkmaz ve Urfalı, hekimlere, tiroit nodüllerine ve paratiroit adenomlarına ameliyatsız tedavi yerine aşina “mikrodalga ablasyon uygulama” yöntemi konularında ileri teknoloji teknikleriyle kılgısal yerine anlattı.

Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, gazetecilere, konuk meslektaşlarının 3 işleme katıldıklarını ve gösterilen teknikleri gözetimleri dahilinde aplikasyon fırsatı bulduklarını söyledi.

Eğitimler böylelikle hekimlerin uyguladıkları teknikler ile ilişkin şehadetname alacaklarını aktaran Korkmaz, şunları kaydetti:

“Günümüze kadar bu nodüller faaliyetler ile tedavi edilmekteydi. Fakat bizim hastanemizde uyguladığımız ameliyatsız beribenzer tıpkısı enjeksiyon deliğinden girerek lokal duyum yitimi ile hastaları bir aktarılma taburcu ettiğimiz mikrodalga ablasyon tedavisini’ başarı ile uygulamaktayız. Teknolojik cihazların kullanılması ve bizim geliştirdiğimiz kullanılmamış tekniklerle birleştirildiğinde çokça evire çevire sonuçlar elde ettik. Bu sonuçlar güçlükle dışındaki hekimlerin ilgisini çekti. Etibba, sadece 3 ülkeden değil dünyanın rastgele tarafından eğitim amacıyla geleceklerdir.”

Konuklardan Mısırlı Dr. Omar Sameh Heidar Elaassar ise aldıkları eğitimin kendileri üzere hayır olduğunu anlattı.

Darı’de kullandıkları cihazlardan ayrımlı cihazları görme şansı yakaladıklarını rapor fail Elaassar, “Burada çok ongun benzeri enfrastrüktür var. Şifahane imkanları çokça gani. Haddinden Fazla efdal seviyede sağlık hizmeti sunuluyor. Eğitimlerin elan kolaylıkla gerçekleştirildiğini görüyorum.” dedi.

Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan üstelik hastanede uygulanan yöntem ve teknikler ile teknolojik imkanların değme sabık devir arttığını dile getirdi.

Share: