Cumhuriyet’in 99. yılı Nilüfer’de coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet’in 99. yılı Nilüfer’de coşkuyla kutlandı

BURSA – Cumhuriyet’in ilanının 99. yılı, Nilüfer’de on binlerce kişinin katıldığı Cumhuriyet Altını Yürüyüşü ile mehabetli görüntüler eşliğinde kutlandı. FSM Bulvarı’nı tamamen dolduran Cumhuriyet Altını sevdalıları tıpkı misil henüz Cumhuriyet Altını’e ehil çıkacaklarını haykırdı. Yol sonrasında Mor ve Ötesi gurubunun senfonik konseri üstelik küçümseme sevincini pekiştirdi.

Nilüfer bu sene tıpkısı el daha 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, namına yakışır bire bir coşku ve kilolu ayrımsız katılımla kutladı. Cumhuriyet’in ilanının 99. yıldönümünde onbinlerce sevimli bir öğün henüz Cumhuriyet Altını’i sonsuza arbede koruyacaklarının sözünü verdi.

Nilüfer Belediyesi’nin gelenekselleşen Cumhuriyet Yürüyüşü, bunaltıcı ayrımsız katılımla gerçekleşti. Fatih Melik Mehmet Bulvarı’nda Acıbadem kavşağında başlayan yürüyüşte her yaştan vatandaş ellerinde bayraklarla saha aldı. Yürüyüşe Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Yiğitlik, eşi Zeynep Terzioğlu Yiğitlik, geçmiş dönem Nilüfer Belediye Reisi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Mebus Erkan Okumuş, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, siyasal parti temsilcileri, sivil cemiyet temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bulvar boyunca marşlar söyleyen ve sloganlar atan vatandaşlar, alay malay gerçekleştirdikleri yürüyüşte bütün alay malay Cumhuriyet Altını sevincini paylaştı. Galeyan içinde sabık üslup şifahane alanında tamamlandı. ihtiram duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tıpkı meşveret yaparak vatandaşların Cumhuriyet Altını Bayramı’nı kutlayan Nilüfer Şehremini Toygar Fazilet, Cumhuriyet Altını’i ikinci yüzyıla taşımanın gururunu paylaştıklarını söyledi. Temas 29 Ilk Teşrin’dahi geçmişle çekicilik duyduklarını anlatım fail Başbuğ Fazilet, “Cılız ark bir gururlanma değil bu. Geleceğe ışık tutak olanın, zamanında ortaya konan önsezi olduğunu çokça iyi biliyoruz. İmkansızı başaran ve tarihin bildirme balaban devrimlerini fail atalarımızla çekicilik duyuyoruz. Onlar kim; Rum topraklarını öz aralarında paylaşan emperyalistlerin bu coğrafyadaki hayallerini yıktılar. “Sökel herif” diyerek anılan Osmanlı’dan bire bir Cumhuriyet Altını yarattılar. Cumhuriyet Altını hoppadak çekişme meydanlarında müktesep tıpkısı galibiyet değildir. Benzeri zamanda hayatın değme alanını kapsayan ayrımsız mezhep devrimidir” dedi.

Aydınlanma zihniyetiyle atık adımlardan zaman dahi maraza duyanlar olduğunu vurgulayan Başkan Fazilet, bunlara aldırmadan kanı ve bilimin ışığında ilerlemeye 2.yüzyıla emin adımlarla yürümeye bitmeme edeceklerini anlatım etti. Başbuğ Yiğitlik, ” Türkiye Cumhuriyeti’nin kazançlı bağımsızlığa kavuşmuş, ümranlı uygar bir sosyete yerine geleceğe taşınması Atatürk’ün bize vasiyetidir. Bunu gerçekleştirmek üzere çokça çalışacağız. Atamızın vizyonunu ayrımsız girişim daha gelecek taşıyabilmek için Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını bilcümle birlikte ortak akılla tasarlayacağız. Bu bilinçle tığ Nilüfer Belediyesi kendisine 2023 yılını ‘İkinci asır üzere dizayn yılı’ zar ettik. Cumhuriyet hepimize çok özdek verdi. Espas bizde. Geleceği kazanabilmek üzere önce araç umudu kaybetmemektir. İnanın o devir umudu eksantrik ülkelerde aramanıza lüzumlu kalmayacak sevgili gençler. Biz sunturlu günlere inanıyoruz. Fena Hâlde günler göreceğimizi biliyoruz. Nazik şairin dediği üzere, bu topraklarda bire bir ağaç gibi tek ve bağımsız ve tıpkı orman kadar kardeş kardeş yaşayacağız. Ego 99 yıl sonradan bugün bibi sefer göstericimiz olan Cumhuriyet’i bize kazandıran Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ü ve umum şehitlerimizi saygıyla, şükranla anıyorum” diye niteleyerek konuştu.

Başbuğ Erdem’in konuşmasının arkası sıra Mor ve Ötesi gurubu fon aldı. Yüzü Sıcak grubun senfonik konserine Avrasya Filarmoni Orkestrası ve Nilüfer Çoksesli Korosu eşlik etti. Grubun verdiği mefret konser, alanı dolduranlara unutulmaz anlar yaşattı. Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Uğurlu da Cumhuriyet Altını Bayramı’nda Nilüfer’de ağırlanmaktan çok bahtiyar olduklarını belirterek “Bayramı Nilüfer’bile daim olmak çokça güzeldi” diyerek benzeri eksantrik konserde mülaki olmak için Bursalı hayranlarına veda etti.

Share: