Karabük haberleri! Türkiye Yetişek Çalışanları Sendikası Karabük Şubesi: “Sorunlarımızın Bu Husye Yasayla Ortadan Kaldırılmasını Rica Ediyoruz.

TUNAKAN YILDIRIM

Türkiye Eğitim Bilimi Çalışanları Sendikası (TEÇSEN) üyeleri Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptıkları açıklamada; “2022 yılı 2. dönme yıpranmamış torba kanun tasarısı cumhurbaşkanlığımızca hazırlanıyor. Amme çalışanları olarak yıllardır çözülmesini beklediğimiz sorunlarımızın bu husye yasayla ortadan kaldırılmasını bekliyoruz ve rica ediyoruz. Elinizde vesile birlikte imkan bile kaime da tehlikeli de vardır. Benzeri talimatınız kâfi” dediler.

Karabük Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğü önünde toplanan Türkiye Terbiye Çalışanları Sendikası (TEÇSEN) Karabük Şubesi üyeleri geçmiş yerine Amasra maden faciasında yaşamını yitiren madenciler amacıyla 1 dakikalık çekinmek duruşunda bulundu. Elan bilahare Türkiye Terbiye Çalışanları Sendikası (TEÇSEN) Karabük İl Başkanı Mehmet Orçun Karahan sendika üyeleri ile birlikte basın açıklamasında bulundu.

“SAF ENIK OLDUĞUMUZU HATIRLATMAK İÇİN BURADAYIZ”

Karahan açıklamada şu ifadelere düz verdi:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nda genel yönetsel hizmetler, maharet hizmetler, yardımcı hizmetler, esenlik hizmetler ve 4b kadrosunda fariza işleyen eğitim çalışanlarının üvey evlat olmadığını, bilakis, Milli Terbiye Bakanlığı’nın ari be münezzeh evlatları olduğumuzu anımsatmak amacıyla bire bir araya mevrut bulunmaktayız. Bakanımız, Nazır Yardımcılarımız ve bürokratlarımızın farkına varmasını istediğimiz laf ayrımcılıktır, ötekileştirmedir, genişlik dışı terk, ilgisizliktir ve dışlanmadır. Farkındasınız yahut değilsiniz bilmiyoruz ama bizler bugün farkında olmadığınızı düşünerek Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı’nın önünden, evimizden, otağımızdan sizlere davet etmek, farkındalık yaratmak istiyoruz. Bakanımız; şubat ayında yeniden zat evimizin önünden yani bakanlığımızın önünde, yeniden burada sizlere “tıpkısı talimatınız yeter” diye seslenmiştik. O günden bugüne umum 8 ay geçmesine karşın sorunlarımızın çözümüne dayalı sunma ufak tıpkısı adımın atıldığını ve terbiye çalışanlarına bakışın, zihniyetin değiştiğine ilişkin rastgele tezahür görmedik. Altını çizerek bir defa henüz söylüyoruz. Aynı talimatınızla çözülmesi beklenen sorunlarla ait yetişek çalışanlarının yıllarca bekletilmesi taş yüreklilik değil bile nedir?

“BİR TALİMATINIZ KÂFI”

Nedir bu ayrımsız talimatla çözülecek mesail diye soracak olursanız. Anlatalım; Eğitim öğretime tedarik ödeneğinin eğitim çalışanlarına verilmesi üzere ayrımsız talimatınız yeter. Sınavlarda terbiye çalışanlarının salon başkanı ve gözcüsü olması için tıpkısı talimatınız yeter. Görevde itila ve san değişikliği sınavlarının açılması üzere bire bir talimatınız kâfi. Eğitim çalışanlarının tamamının öğretmenevlerinde yüzdelik 50 indirimden yararlanması üzere bire bir talimatınız kâfi. 1 milyon 200 bin yetişek çalışanları amacıyla banka özendirme anlaşmasının merkezi yapılması için tıpkısı talimatınız kâfi.

“ELİNİZDE FIRSAT BIRLIKTE İMKAN BILE TEHLIKELI BIRLIKTE VAR”

Açıklamanın başka bölümünde Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’a dahi seslenen Sendika Karabük İl Başkanı Mehmet Orçun Karahan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Cumhurbaşkanım; 2022 yılı 2. gün yeni torba yasa tasarısı cumhurbaşkanlığımızca hazırlanıyor. Kamu çalışanları adına yıllardır çözülmesini beklediğimiz sorunlarımızın bu testis yasayla ortadan kaldırılmasını bekliyoruz ve talep ediyoruz. 3600 ilişik göstergenin 1. dereceye gelen tekmil kamu çalışanlarına dahi verilmesi üzere ayrımsız talimatınız yeterlidir. 4-b’li kamu çalışanlarının 4-a kadrosuna geçirilmesi üzere tıpkı talimatınız yeterlidir. Yardımcı hizmetler sınıfında fariza yapan kamu çalışanlarının 1 defaya belli yetişek durumlarına uygun kadrolara geçirilmesi için tıpkı talimatınız yeterlidir. Kamu çalışanlarının tümüne alay ikramiyesi verilmesi üzere bire bir talimatınız yeterlidir. Kamu çalışanlarına bakım yılı bazlı seyyanen remiks verilmesi ve özel hizmet tazminatları ve ekleme ifa oranlarına fazlalık 40 benek ilave edilmesi amacıyla tıpkısı talimatınız yeterlidir. İyilik yarmak üzere elimize çokça bir iki okazyon geçer akçe. Elinizde vesile üstelik, imkan dahi, kaime da, gösterişli dahi vardır cumhurbaşkanım. Aynı talimatınız kâfi.”

Share: