2 işçinin fert verdiği yılgın, tünel inşaatının 700’üncü metresinde reşit

VAN’ın Başkale ilçesinde, Güzeldere Geçidi’nde yapımı süren tüneldeki göçükte kalan işçilerden Yusuf Sönmez’in (20) cenazesi, Van’da toprağa verildi. Şafak Polat’ın (20) cenazesi de memleketi Diyarbakır’a gönderildi. Mavera yandan göçüğün, 950 metrelik tünelin 700’üncü metresinde, arazi alanın açılması sırasında meydana geldiği belirtildi.

Van- Hakkari amacında kâin ve site merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Güzeldere Geçidi’nde yapımı devam eden tünelde, güzeşte akşam çökmüş meydana geldi. Gece vardiyasında müteharrik işçilerin bili vermesi üstüne bölgeye haddinden fazla sayıda AFAD, UMKE, kurnaz, afiyet ve itfaiye ekibi atıf edildi. Ekiplerin çalışmasıyla 2 iştirakçi, göçük altından yaralı kurtarılırken, 2 işçinin ise cansız bedenlerine ulaşıldı. Başkale Mehabet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yusuf Sönmez ile Şafak Polat’ın cenazeleri ise otopsi sonrası ailelerine doğrulama edildi.

Yusuf Sönmez’in cenazesi, Gürpınar ilçesine ilişkin rustik Çörekli Mahallesi’nde toprağa verildi. Şafak Polat’ın cenazesi ise defnedilmek için memleketi Diyarbakır’a gönderildi.

Öte yandan göçüğün, 950 metre uzunluğundaki tünelin 700’üncü metresinde meydana geldiği belirtildi. Yetkililer, tüneldeki toprak alanın açılması sırasında çökmüş olduğunu ve arazi yığınlarının işçilerin üstüne düştüğünü, olayla ait soruşturmanın ise sürdürüldüğünü söyledi.

Share: