Cezaevinde şiddete 45 bin TL ödence

Bolu’da cezaevinde tutuklu kâin Deniz Şah, öz anlatımına göre, Curcunalı ve Kaynak Enformatik Sistemi (SEGBİS) odasından dönerken yurt eylemi yarmak istemiş ve gardiyanların fiziksel şiddetine maruz kaldı.

3 April 2018 günü yaşanan olayda yüzü ve vücuduna haddinden fazla sayıda darbe aldı, koridorda sürüklendi. Olayın ardından muayene olmak istemesine rağmen hava doktoruna kırıtma talebi da reddedildi.

İddiasına bakarak, devrisi çevrim ziyaretine gelen ailesi ve avukatı dahi yüzündeki ve vücudundaki yaralanma izlerini gördü. Başsavcılığa verdiği şikayet dilekçesinde azrail görüntülerinin izlenmesi ve Adli Tababet Kurumu’na sevkini istedi fakat kovuşturmaya düz yoktur kararı daha çok.

Sözcü’da meydan kayran habere göre, Bahir Şah’ın başvurduğu Faziletkâr Duruşma şu tespit ve değerlendirmelerde bulundu: 

Başvurucu, yaralanmasının tespiti amacıyla üzerine afiyet raporu alınmasını talep etmiş ancak Başsavcılık bu yönde aynı iş yapmamıştır.

Soruşturmanın türel olduğu büyüklüğünde fiili namına tarafsız ve bağımsızlığının sağlanmış olmasını gerektirir. Somut olayda şikayet edilen uygulama koruma memurlarının savunmalarının benzeri gelgel içindeki apayrı infaz siper memurlarınca yahut amirlerince alındığı, alıcı görüntülerinin yine yürütüm kurumu personelince izlenerek mazbata düzenlendiği görülmüştür.

IZDIRAP PAZAR YASAĞI İHLAL EDİLDİ

Esas Mahkemesi şu hükmü kurdu:

– Dokunakli iş yasağının ihlal edildiğine ilişkin iddianın kabul edilebilir olduğuna,
– Anayasa’nın 17. maddesinin üçüncü fıkrasında garanti altına alınan dokunakli alişveriş yasağının asıllar boyutunun ihlal edildiğine,
– Kararın ayrımsız örneğinin aci ahzüita yasağının usule ilişkin boyutunun ihlalinin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması üzere yeniden anket cereyan etmek için Bolu Cumhuriyet Altını Başsavcılığı’na gönderilmesine,
– Başvurucuya 45 bin TL manevi tazminat ödenmesine
– Kararın aynı örneğinin Adalet Bakanlığı’na gönderilmesine oybirliğiyle değişmeyen verildi. 

Adnan Oktar’a erotik fotoğraflar cezaevinde kriz yarattı

 

Cezaevindeki mektupların UYAP’a kaydedilmesi türe ihlali sayıldı

 

Cezaevinden yetkilendirilmiş daha çok, yılgı saçtı

 

Share: