Üreten kadınların pazarlama sorununa hal

Üreten kadınların pazarlama sorununa hal

Manisa’nın Yunusemre Belediyesi yoluyla açılan Üreten Yabancılar Mağazası üreten kadınların ürünlerini satın alarak satışa çıkarıyor

Hem üreten kadınlar kazanıyor hem üstelik ihsan kabul etmek talip vatandaşlar henüz makul fiyatlara istedikleri ürünleri bulabiliyor

MANİSA – Manisa’nın Yunusemre Belediyesi aracılığıyla açılan Üreten Ağyar Mağazası, kadınların halk emeği ayn nuru ürünlerini pazarlama sorunu yaşamamaları için satın alarak mağazada satışa çıkarıyor. Hem üreten kadınlar ahali emeklerinin karşılığını başlangıçta kendisine alıyor hem üstelik ihsan almak isteyen vatandaşlar daha makul fiyatlara istedikleri ürünleri bulabiliyor.

Aile bütçesine arkalamak talip aile hanımları birçok kursa her an öğrendikleri işleri yaparken karşılarına yer iri sav olarak sâdır pazarlama sorununu Yunusemre Belediyesi çözdü. Yunusemre Belediyesi yoluyla Güzelyurt Mahallesindeki Budun Çarşısı’nda açılan ‘Üreten eller’ Mağazasında üreten kadınların el işleri evvelden parayla satın alınarak, mağazada tikel benzeri karla satışa çıkarılıyor.

Başta Yunusemre Belediyesi Hanımlar Lokallerinde açılan kurslara katılan kadınların ürünleri kalkışmak için tamam kadınların ürünlerini satın alarak satışa çıkaran mağazada işaret çeşitliliği özen çekiyor. Piyasaya bakarak henüz akla yatkın fiyattan satılan el emeği ürünler ise şimdiden nazik rabıta görmeye başladı.

Ürünler önceden kendisine satın alınıyor

Mağazanın Yunusemre Belediyesi eliyle ürünlerini pazarlama üstüne tartı hayat dolu kadınlara yüklenmek amacıyla açıldığını kaydeden Üreten Ağyar Mağazası sorumlusu Betül Sak, “Bayanlar daima üretiyor amma bire bir yerden bilahare onu pazarlamaları gerekiyor. Pazarlamada bastırık olduğunu düşündüğümüz noktada başkanımızla dedik ki ‘Biz bunu şüphesiz pazarlayabilir?’ Uray ayrımsız iştirak kurdu ve bu iştirak Üreten Yabancılar Mağazası adı altında tıpkısı pazarlama alanı oluşturalım dedik. Bu süreçte da bayanlar bilcümle yaptıkları ürünleri, kurslara gidip öğrendikleri veya kurslara gitmeyip arkadaşlarına göstererek bitmeme ettirerek ürettikleri ürünleri buraya getirmeye başladılar. Biz dahi bu süreçte dahi onlara pazarlama noktasında yardımcı olmaya başladık. Onlardan peşinen kendisine satın alıyoruz ürünleri. Bu süreçte hem emekleri hem vakitleri hem birlikte aynı bütçe ayırıyorlar gereç bütçesi ayırıyorlar. Bizim birlikte onlardan almamız gerekiyor kim motivasyon edelim. Örneğin 10 iz getiren kadınların 9 veya 8 tanesini başlangıçta adına satın alıyoruz ve üretimlerine ulama olması için peşinen namına satın alıyoruz. Konusunda haddinden fazla kısmi aynı kar marjı koyarak diğer vatandaşlarımıza satışa çıkarıyoruz. Burası Yunusemre Belediyesinin alelhusus kadınlara yönelik haddinden fazla iri ayrımsız nimeti. Kadınlarımız pazarlama konusunda tıkanıyorlar. Aylarca kursa gidiyorlar, öğreniyorlar ve bu süreçte pazarlama üstüne etki yaşıyorlar. Bu mağazaya tümce ürünlerini getirebiliyor. Evleviyet zat patika edindirme kurslarımızdaki bayanların. Orada emeklerinin karşılığını hem maddesel hem manevi yerine bürümek istiyorlar. Kendilerini bol fehmetmek istiyorlar. Onun dışında evlerinde annelerimiz, teyzelerimiz, arkadaşlarımız, eve katkıda düşmek isteyen, her şeyi benzeri kenara bırakalım manevi anlamda kendimi çokça bereketli hissediyorum diye örüp tıpkısı köşeye bırakmış ya dahi daima ören bayanlara dahi tığ buradan sesleniyoruz onlar da buraya ürünlerini getirebilirler, onların ürünlerini dahi alıyoruz.” dedi.

“Manisa’da eksantrik bir uygulaması bulunmayan”

Manisa’de apayrı tıpkı uygulaması sıfır mağazaya tamlık vatandaşları ahzüita amacıyla davet ettiklerini anlatan Uyanık şunları söyledi: “Kadın bayana destek oluyor. Tıpkı süt kuzusu görmeye gideceğiniz ant, birinin gönlünü doğru tutmak için veya tıpkı arkadaşınıza jest düzenlemek istiyorsanız, alelhusus kadınlarımız hediyeleşmeye çok ehemmiyet veriyorlar. Tığ istiyoruz kim buraya gelsinler. Hem aldıkları ürünlerle karşı tarafı mutlu etsinler hem birlikte tığ üreten kadınlarımıza maddi ve manevi destek olalım. Bir karı buraya geldiğinde zat ürününü etiketli gördüğü zaman haddinden fazla gani hissediyor. Manisa’üstelik denk aynı proje ve bir tane. Tek belediyede yahut kurumda böyle tıpkısı uygulama bulunmayan. Başkanımız alelhusus kadınların ürettiklerine çok önem veriyor ve bu süreçte maddesel ve manevi desteklerini hiçbir antlaşma esirgemiyor. Bura tıpkısı ticarethane değil. Tamamen motivasyon amaçlı ve kadınların imdi üretmesi ve kendilerini daha ongun hissetmeleri üzere yapılan ayrımsız proje. Bu süreçte kadınlarımızdan ve beylerden üstelik destek bekliyoruz. Başkanımıza gene esasen teşekkürname ediyoruz bize maddi ve manevi destek verdiği için. Vatandaşlarımıza diyoruz ki hediyeleşmek istiyorsanız, birinin gönlünü benzemek istiyorsanız, yemek istiyorsanız, âdem kebir değil, kimlik önemli değil, Üreten Eller Mağazasına bekliyoruz. Bu süreçte bize bindi olabilirsiniz.

Share: