Prof. Dr. Arıca: “Probiyotikler alzheimer riskini azaltıyor”

Prof. Dr. Arıca: “Probiyotikler alzheimer riskini azaltıyor”

YALOVA – Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tababet Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, yılda 3 kamer süresince probiyotik kullanımının yaşlanma döneminde alzheimer riskini azalttığını söyledi.

Prof. Dr. Vefik Arıca, probiyotiklerin çocuklarda ve erişkinlerde müfit olduğunu anlatım etti. Probiyotiklerin yılda 12 hafta boyunca laktobasil ve bifidobakter türleri kullanıldığı zaman alelhusus 60 yaşından sonradan meydana gelebilecek alzheimer hastalığını azalttığı ve engellediğine dair tehlikeli yayınlar olduğunu belirten Arıca, “Bu nedenle alelhusus 12 hafta boyunca yılın probiyotik kullanmamızda kâr var. İlerleyen dönemlerde, yaşlanma döneminde alzheimer riskini azaltıyor” dedi.

“Tabii hayatta kullandığımız probiyotikler çok daha müfit”

Amerika Bir Devletleri’nde yapılan tıpkısı araştırı üzerine vukuf veren Prof. Dr. Arıca, “52 eş ve 52 erkekte yapılan çalışmada ayrımsız yıl süresince 12 hafta probiyotik kullanımı laktobasil veya bifidobakter kullanıldığında alzheimer etkisini azalttığını biliyoruz. Probiyotikleri umar olarak mı kullanalım, yoksa katıksız hayatta mı kullanalım? Saf hayatta kullandığımız probiyotikler çokça elan müfit ama eğer kullanamıyorsak haricen sağlamlaştırma yerine kullanabiliriz” diye konuştu.

Prof. Dr. Arıca, boza, yoğurt, tarhana çorbası, bitkin, yersiz mayalı atlatmak ve peynir kabil besinler probiyotikler açısından zengin içerikleri olduğunun bilindiğini sözlerine ekledi.

Share: