Erzurum’da hasta hayvanlar serencam teknoloji cihazlarla otama ediliyor

Erzurum Atatürk Üniversitesinde efsanevi hastalıklarının tanılama ve tedavisinin son teknoloji cihazlarla 7 dönem 24 saat yapıldığı bildirildi.

Kurumsal İletişim Direktörlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgenin sunu kapsamlılarından Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, akademik kadrosu ve donanımlı altyapısı ile çalışmalarını sürdürüyor.

Hayvan hastanesi, şehir merkezi ve ilçelerin yanı sıra gayrı illerden getirilen yerli hayvanların bakım ve tedavileri ile “Gezici efsanevi hastanesi” ve “Buzağılar ölmesin” kabil projelerle büyüklük hayvancılığının bitmeme etmesi için çalışıyor.

Acil servis, dahili poliklinik, kadın hastalıkları ve cerrahi hizmeti verilen hastanede buzağı, alık salık, muannit kadar çiftlik hayvanlarının birlikte pisik, kapik ve mapus hayvanlarının tanı ve tedavisi yapılıyor.

Tomografi, ışın bilimi ve ekokardiyografi üzere modern cihazlarla biyokimyasal, mikrobiyoloji, viroloji, patoloji ve parazitolojik analizleri yapılan hastanede rahatsız zooloji için işler sonrası tutkun bakım, karantina ve yalıtma üniteleri bulunuyor.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hayvancılıkla uğraşan Doğu Rum Bölgesi’ndeki halka hizmet veren hastanenin hizmetlerinin artarak bitmeme ettiğini söyledi.

Hastanede hayvan sağlığı yönündeki teşhis ve otama hizmetlerinin hesabına getirildiğini tamlayan Çomaklı, “Hele ameliyathane, röntgen ve tomografi açısından yaşayan altyapıya sahibiz. Amacımız topluma hizmetin yanı sıra birinci sınıf ve iyi veteriner hekimler desteklemek. Fakültemiz eğitim bilimi ve araştırı kalitesi açısından ülkemizin önde gelenlerinden biridir. Bu imkanlar öğrencilerimizin eğitimi açısından da yüce aynı fırsattır.” dedi.

Gezgin klinik araçlarıyla köylere bakım götürdüklerini anlatım fail Çomaklı, şunları kaydetti:

“Köylere büyüklüğünde şifahane imkanlarını götürerek sondaj, röntgen, nefes tahlili ve gerekirse cerrahi müdahale kadar hizmetleri halkımıza ücretsiz sunuyoruz. Darülfünun adına kapımızı vatandaşlarımıza sonuna kadar açmış durumdayız. Ekincilik ve hayvancılık noktasında ihtiyaç mahsus hizmeti akıcı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, hayvanların zaruri aşılarını yaptırıp korusunlar ve hastalandıklarında hoppadak hastaneye ulaştırsınlar. Sonrasında hekimlerimiz gereken yer akla yatkın adımı atacaktır.

Share: