Çevrimli belletici kadınlar, depremzedeler için canla başla çalışıyor

Idareci müzakereci kadınlar, depremzedeler üzere canla başla çalışıyor

ELAZIĞ – Elazığ Umum Terbiye Merkezi Müdürlüğü’nde memur mahir belletmen kadınlar, depremzedeler amacıyla canla başla çalışıyor. Kadınlar vasıtasıyla üretilen mont, çizik, atkı, pijama takımı malzemeler yer sarsıntısı bölgelerine gönderilirken şimdiler ise kollar için gaflet tulumu üretimine başlandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut depremlerde 10 ilde binlerce adam hayatını kaybetti ve yaralandı. Asrın felaketi sonrasında kıran bölgesindeki vatandaşların yaralarının yarılması amacıyla büyüklük genelinde destekler sürüyor. Hareket gününden itibaren bölgeye çeşitli destekler ulaştıran Elazığ’üstelik, Halk Yetişek Merkezi Müdürlüğü’nde memur maharetli belletmen kadınlar, Giysi ve Üretim Teknolojileri kurslarında benzeri araya geldi. İlk günden itibaren gönüllü yerine müteharrik kadınlar burada ürettikleri montgomer, bere, argaç, eldiven üzere kışlık kıyafetleri yer sarsıntısı bölgelerine gönderdi. Halen çalışmalarına devam eden kadınlar bugünlerde ise dallar amacıyla dalgı tulumu dikimine başladı. Daha sonraları yetişkinler için dalgı tulumu dikeceklerini dile getiren mahir belletici kadınlar, depremzedelerin yaralarını almak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Depremin bir bölgeyi etkilediğini fakat ateşin adeta mutluluk geneline düştüğünü tamlayan El Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, “Türkiye kadar bizlerde Elazığ’üstelik seferber olduk. Elazığ Halk Terbiye Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 500’e yakın çevrimli öğreticimiz görev yapmaktadır. Çalışanların hepsi bünyemizdeki kankızıl öğreticilerimizdir. Depremden sonraki çağ fahri adına tevhit oldular ve halen dikim yapmaktalar. Şita mevsimi dolayısıyla vatandaşların yunak tıpkı ortamda kalmalarını seçmek için kışlık mont, atkı, bertik, eldiven, eşofman diktik. Gene pijama takımları, penye ve iç çamaşırları diktik. Battaniyeler temin edip sarsıntı bölgesine gönderdik. Yordamlı öğreticilerimizin fahri yerine organize olması ile 10 kamyonet, gıda ve giysi malzemesi gönderdik. Şuanda da kurslarımızda mütenevvi kıyafetler dikmekteyiz. Çocuklarımız için aymazlık tulumu üretimine başladık. Yetişkinler için de dikeceğiz. Bu tulumlarımız rüzgar ve su geçirmiyor. Isıyı içeride tutuyor. Bunları dahi hareket bölgesine göndereceğiz. Oradaki vatandaşlarımızın acılarını ayrımsız nebze budamak, sıkıntılarını çekmek gayretindeyiz” dedi.

Çalışmaların tamamen gönüllülük esasına göre olduğunu aktaran yordamlı çalıştırıcı Çiğdem Çıpa “Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Bu ülkenin düştüğü tıpkısı kapsam. Çorbada bizim birlikte tuzumuz olsun dedik. Cemi rüfeka kendileri geldi. Elimizden geldiğince benzeri şey yapmaya çalışıyoruz. Ihtimal yarlara aynı nebze olsun çare görünmek istiyoruz. Oralara gidemiyoruz ama buradan onlara benzeri yardım edersek kardeşlerimizin yarasını sarmış oluruz” diye konuştu.

Maharetli Öğretici Pınar Özdemir ise “Arkadaşlarla tıpkısı ekip oluşturduk ve bütünleştik. Kontak ve el birliği içerisinde fahri kendisine istihsal yapmaya başladık. İlk önceki polar kumaştan alt ve kayırıcı takımlar oluşturduk. Akabinde gaflet tulumu dikimi gerçekleştirdik. Tamamen paraşüt kumaştan imal ediliyor. İçini elyaf ile kapladık. Elyafın üstüne tekrardan triko kumaş yaptık. Çocuklarımızı ısıdam tutacak şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz .Ağız Ağıza onların yaraların sarmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Share: