Bakan Karaismailoğlu, Nurdağı-Gaziantep karaca yolunun asıl atma törenine katıldı Açıklaması

Eriştirme ve Enfrastrüktür Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, DOĞRU Tümen iktidarları süresince 20 yılda 100 yıllık envestisman ihtiyacının karşılandığını, 2003’den bu yana ülkenin ulaşım ve bildirişim altyapısına 1 trilyon 670 bilyon liranın üstünde envestisman gerçekleştirdiklerini belirtti.

Karaismailoğlu, Nurdağı- Gaziantep yağız yolunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Gaziantep’in erişim ağına vahim katacak proje vesilesiyle vatandaşlarla tıpkı araya gelmekten gelgel ve neşe duyduğunu söyledi.

Gelişmiş bir medeniyet ve ülkenin arz kocaman göstergesinin erişim ağı ve altyapı olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, “Kişmiri yolu taşımacılığı, ülkelerin vazgeçilmez erişim modları beyninde kayran almaktadır. Hem arsıulusal hem de az içi taşımacılık faaliyetlerindeki kilit rolüyle adeta lojistik sistemin kılcal damarı namına hayati benzeri fonksiyona sahiptir. Yüksek kalitede, okunabilen, konforlu ve en üst düzeyde sakıncasız bire bir hizmet sunan, yenilikçi değerlerle müzeyyen, değer, muvazeneli, sürdürülebilir kalkınma hamlelerinin öncüsü olan Eriştirme ve Enfrastrüktür Bakanlığı, bütün vatandaşlarımız amacıyla faal tıpkı karaca yolu ulaşımına imkan sunan yatırımları bir bir hayata geçirmiştir.” diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, milletten aldıkları güçle Türkiye’nin sonuç 20 yılda gerçekleştirdiği atılımın her alanda gözle görülür bire bir biçimde eğin bulduğunu vurguladı.

Türkiye aşkıyla gençlere elan bol tıpkısı ati, daha hayat dolu ve balaban Türkiye tasarruf etmek için çalıştıklarını aktaran Karaismailoğlu, “YANLIŞSIZ Tümen iktidarı boyunca 20 yılda 100 almanak envestisman ihtiyacı karşılanırken, 2003 yılından bugüne ülkemizin erişim ve bildirişim altyapısına 1 trilyon 670 milyar liranın üstünde envestisman gerçekleştirdik. Türkiye’yi ulaşımın seçkin modunda uluslararası ayrımsız koridora dönüştürdük.” ifadesini kullandı.

“Mukassem kat uzunluğumuzu 6 bin kilometrelerden 28 bin 700 kilometrenin üstüne çıkardık”

Avrasya Tüneli, Ankara- Niğde Otoyolu, Yavuz Hükümdar Çın Köprüsü, Yıldız Marmara Otoyolu, Osmangazi Köprüsü, İstanbul- İzmir Otoyolu, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu kadar karaca yolu projelerini başarıyla bitirdiklerine ve milletin hizmetine sunduklarına değinen Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölünmüş sefer uzunluğumuzu 6 bin kilometrelerden 28 bin 700 kilometrenin üstüne çıkardık. Yağız yollarımızdaki muvasala hızını güvenli, konforlu ağıl getirerek trafiğin ve hareketliliğin önündeki engelleri kaldırdık. Geçit vermeyen dağları tünellerle, vadileri köprülerle, viyadüklerle aştık. Yağız yollarımızdaki tünel uzunluğunu 13 kattan aşkın artırarak 664 kilometreye çıkardık. Kişmiri yollarımızdaki ulaşımı, hızı sakıncasız, konforlu hale getirdik. 20 sene geçmiş kestirmece 8 milyon olan vesile sayısı zaman 26 milyona balkon olmasına rağmen bugün eş olduğumuz mukassem sefer zehir ile gidiş geliş kazası oranları ve fert kayıplarını yüzde 82 düzeyinde azalttık. Konforlu ve tehlikesiz yollarımızla ulaşımın kalitesini yükselttik.”

Karaismailoğlu, ‘Durmak namevcut, yola devam” sözüyle 2053 yılına kadar kişmiri yolu hedeflerini belirlediklerini rapor ederek, “Önümüzdeki 30 yılda bölünmüş sefer uzunluğumuzu 38 bin kilometrenin üstüne, otoyol uzunluğunu de 8 bin 300 kilometrelere çıkarmayı hedefledik.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlık olarak Türkiye’yi çağın ötesindeki yeniliklerle buluşturmak için büyük çabalama gösterdiklerini söyleyen Karaismailoğlu, 20 yıldır verdikleri sözleri yerine getirmenin özgüveniyle çalışmalara bitmeme ettiklerini dile getirdi.

Türkiye’nin temas alanda büyüyen, birbirinden yüce projeleri hayata geçiren, yaptığı yatırımlarla takkadak bölgesinde değil global planda esas oyun kuruculardan biri haline geldiğini vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Yaptığımız projelerle, istihdama, ticarete, ekonomiye bindi oluyor, adeta kabımıza sığmıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Misil medeniyettir’ diye bizlere açtığı müreffeh yolda, vatanımıza ve milletimize hizmet vermeyi sürdürmenin gururunu yaşıyoruz. Her sene belirlediğimiz sefer haritasıyla yapılan binlerce kilometre yolla, köprüyle, viyadükle ülkemizin her bir köşesini ulaşılabilir kıldık.”

Gaziantep’teki bölünmüş el uzunluğu 433 kilometreye çıktı

Gaziantep’i erişim ve bildirişim altyapısıyla daha da doğacak taşımanın boyunlarının borcu olduğunu anlatan Karaismailoğlu, “Gaziantep’in 2003’te 116 kilometre bölünmüş yolu vardı, 433 kilometreye yükselttik. Bugün kestirmece 4 milyar lira proje bedeliyle Gaziantep-Nizip-Birecik Yolu, Nizip-Karkamış Yolu, Islahiye-Hassa-Kırıkhan Yolu, Kahramanmaraş-Narlı-Gaziantep Yolu, Osmaniye-Nurdağı Yolu, Kahramanmaraş-Nurdağı Yolu, Gaziantep- Kilis Yolu kabilinden 14 ayrı esmer yolu güzergahı ve projemizde üstelik çalışmalarımız devam ediyor.” bilgisini paylaştı.

Nurdağı-Gaziantep Yolu’nun okkalı anahtar trafiğinin Mersin Ağacı ve İskenderun limanlarına ulaşımdaki asıl arterlerden biri olduğunu tamlayan Karaismailoğlu, “Bu nedenle yolumuzu 54 kilometre uzunluğunda, 2×2 şeritli, bitümlü sıcak mahlut kaplamalı bölünmüş kere standardında projelendirilerek imal çalışmalarına başlıyoruz.” sözlerini gider etti.

Adil Karaismailoğlu, Nurdağı-Gaziantep Yolu’nun hizmete sunulmasıyla sakıncasız, konforlu ve çabuk muvasala imkanı sağlanacağını aktardı.

Trafik güvenliğini kayırıcı seviyeye çıkaracaklarını anlatan Karaismailoğlu, “Bölgede muvasala hizmeti sağlayıcı otoyol ve cesamet yolu beyninde ulaşımın daha muvazeneli dağılmasını sağlayarak, trafik yoğunluğu rahatlatacağız. Kâin durumda 60 dakikaya kadar çıkan güzergahı 30 dakikaya düşüreceğiz. Yaptığımız kat sayesinde zamandan 68 milyon lira, akaryakıttan 47 milyon lira atılmak amacıyla yıllık mecmu 115 milyon teklik tasarruf edeceğiz. Karbon salınımını üstelik 9 bin 586 titrem azaltacağız. Şimdiden görklü hayır olsun.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, temeli atılmış yeni yolun Gaziantep’in, hem sınırlı içi hem dahi yetersiz dışı pazarlarına erişim kabiliyetini arttırarak, bölgedeki ekonomi hacminin büyümesine cesim aynı yardım sağlayacağını belirtti.

Diğer konuşmalar

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu de projeyi başlatmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Güneydoğu’yu Akdeniz’e, Anadolu’yu Ilımlı Doğu’ya bağlayan yolların kavşağında vadi kayran Gaziantep’in, istihsal, istihdam ve ihracatta koca merkezler arasında meydan aldığına dikkati çeken Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Gaziantep’in ticareti, nüfusu ve taşıt sayısının çabucacık artmasıyla ortaya sâdır ulaşım talepleri kapsamında Nurdağı ile biricik kat olarak bağlanmış olan kâin yolumuzu mukassem öğün haline getireceğiz. Bölgede sakil pusat trafiğinin Sazak-İskenderun limanlarına ulaşımdaki temel arterler olan yolun 53,7 kilometrelik kesimi 2×2 bölünmüş posta standardına ulaştırarak trafik konforunu inşallah yükseltmiş olacağız.”

Uraloğlu, büyüklük genelinde mukassem yolları seçme sabık zaman arttırarak kentlerin, vatandaşların taleplerini karşıladıklarını sözlerine ekledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise göreve geldiklerinde şehrin gündeminde devam eden işlerin olduğunu, Iblağ ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu’na anlamsız seçkin sorunun çözüme kavuşturulduğunu rapor etti.

Gül, yolun temelini kovmak üzere bire bir araya geldiklerini aktararak, “Sefer inşallah kısa sürede tamamlanacak. Bu süreçte destek veren herkese teşekkürname ederek dobra olmasını diliyorum.” diyerek konuştu.

Büyükşehir Şehremini Fatma Şahin birlikte yapılacak olan bu yolla ait çokça aşkın istek geldiğini belirterek, dünyadaki krize rağmen Türkiye’nin üretmeye ve yatırımlarına devam ettiğini, söz verdikleri projeleri hayata geçirdiklerini anlattı.

Karaismailoğlu, elan sonradan Gaziantep Valisi Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Delicesine, DÜRÜST Parti milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Mehmet Sait Kirazoğlu, MHP Mebus Ali Muhittin Taşdoğan, CHP Milletvekili İrfan Kaplan, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile butona basarak yolun temelini attı.

Share: