Atatürk Üniversitesi efsanevi hastanesi, bölgesine ‘can’ katıyor

Ülkesi ve bölgesinin yeryüzü şişman ve arz kapsamlı efsanevi hastanelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi Baytar Fakültesi Hayvan Hastanesi; görmüş geçirmiş akademik kadrosu, kuvvetli ast yapısı ve kalifiye personeliyle hayvan hastalıklarının tanı ve tedavisine müteveccih 7 bölüm 24 saat hizmet veriyor.

Son teknolojiye cemaat çağcıl maşa ve ekipmanlarıyla elden Erzurum ve minval köylerden getirilen evcil hayvanlara değil, farklı kaymakamlık ve köylerden hassaten bölgedeki illerden getirilen domestik hayvanların dertlerine de ilaç olan Hayvan Hastanesi, ayrıca Turist Efsanevi Hastanesi ve Buzağılar Ölmesin gibi projeler sebebiyle bile devlet hayvancılığına artı derece katmayı sürdürüyor.

“Kırsalda Turist Hayvan Sağlığı Poliklinik ve Eğitim Bilimi Hizmetlerinin Sağlanması” projesiyle YÖK 2020 Yüksek Başarı Ödülleri kapsamında 2020 Yılı Evcil Kalkınmaya Yardım Ödülünü düz Efsanevi Hastanesinde, kentin beraberinde belde illere ivedili servis, dahili poliklinik, kadın hastalıkları ve cerrahi hizmet sunarak buzağı, geri, koyun, dikbaşlı kadar kom hayvanlarının yanı sıra pisik, kapik ve mehterhane hayvanlarına bile tanı konulup otama ediliyor.

Tomografi, radyoloji ve ekokardiyografi kabilinden süreçleri başarıyla yürüten çağdaş cihazlarla gelişigüzel kalifiye laboratuvarlarda biyokimyasal, mikrobiyolojik, virolojik, haleldar ve parazitolojik analizlerde gerçekleştirilebilen hastanede, pestil hayvanlar amacıyla cerrahi müdahale sonrası pestil bakım, karantina ve elektrik üniteleri dahi düz alıyor.

“Amacımız; Topluma Hizmetin Beraberinde Nitelikli Veteriner Hekimler Esermek”

Rektörlük namına Efsanevi Hastanene mehabetli ölçüde maddi destek ve katkı sunduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hele hayvancılıkla uğraşan Şark Rum Bölgesi halkına bakım veren Efsanevi Hastanesinin kaliteli hizmetinin artarak devam edeceğini söyledi.

Hastanede hayvan sağlığı yönünden yapılacak canlandırma ve otama hizmetlerinin özenle hesabına getirildiğini aktaran Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Alelhusus ameliyathane, röntgen ve tomografi açısından tüvana altyapıya sahibiz. Haddizatında buradaki amaçlarımızdan biri de topluma hizmetin yanı sıra nitelikli, dolgunca veteriner hekimler esermek. Fakültemiz, eğitim bilimi ve araştırma kalitesi açısından ülkemizin önde gelen fakültelerinden biri. Bu imkanlar öğrencilerimizin eğitimi açısından birlikte önemli ayrımsız fırsat sağlamakta. Öğrenciler burada ayrımsız rahatsız tetkik ve tedavilerle eğitimlerini tamamlamakta.

Ayrıca seyyar devingen klinik aracımız ile kırsaldaki köyleri müzakere yazar sayrılarevi imkanlarını köylere kadar götürerek muayene, röntgen, çağ tahlili ve gerekirse operasyon kadar hizmetleri halkımıza ücretsiz sunuyoruz. Biz üniversite yerine kapılarımızı vatandaşlarımıza sonuna büyüklüğünde açmış durumdayız. Hele, tarım ve hayvancılık noktasında ihtiyaç duyulan her an ve durumda vatandaşlarımıza kesintisiz bakım vermeyi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan biricik isteğimiz, hayvanların vacip tüm aşılarını yaptırıp korusunlar ve hastalandıklarında hoppadak hastaneye ulaştırsınlar sonrasında hekimlerimiz gereken arz akıllıca adımı atacaktır” ifadelerini kullandı. – ERZURUM

Share: