Hatay Mustafa Eksiksizlik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aziz göreve başladı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Veysel Muazzez, görevi sakat rektör Prof. Dr. Hasan Kaya’dan devraldı.

Muazzez, üniversitenin rektörlük girişinde Prof. Dr. Hasan Kaya ve akademisyenler tarafından karşılandı.

Rektörlük binası konuşma salonunda planlı antlaşma teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Hasan Kaya, 8 almanak fariza süresince üniversitede çok sayıda yatırımın hayata geçirildiğini söyledi.

Kaya, sadece inşaata değil insana de envestisman yaptıklarını vurgulayarak, “8 yıl içerisinde tedrisat üyeleri üniversitemizle daha bağlantılı oldular. Üniversitemizin yükselmesi için ellerinden mevrut bilcümle gayreti gösterdiler. Mecmu etkin akademik ve idari personele bu zamana kadar yaptıkları katkılardan muhit teşekkürname ederim.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Veysel Ermiş de Kaya ile 8 yıllık yönetimi boyunca birlikte çalışmaktan sevinme duyduğu belirterek, şöyle konuştu:

“Rektörüm Prof. Dr. Hasan Kaya’ya emekleri amacıyla teşekkür ederim. daha çok bile hem tıpkı hekim yerine hem da deneyimli aynı büyüğümüz kendisine birikimlerini bizlerle paylaşmasını içtenlikle temenni ediyorum. Bayrı şehrimiz ve verimli ilimiz, tarımdan ticarete, turizmden sanayiye, coğrafi güzelliklerinden tarihi zenginliklerine birçok alanda kebir potansiyeli olan bire bir yerdir. Fakat bu gizil elan yeterince harekete geçirilememiş ve açığa çıkarılamamıştır. Bu potansiyelin ortaya çıkarılmasında ve ilimizin hak ettiği gelişmişlik düzeyine yükselmesinde hepimize balaban sorumluluklar düşmektedir. Üniversite adına bizler eksiksiz akademik ve yönetimsel kadrolarımızla bu potansiyelin ortaya çıkarılmasında kalın üstlenmeye hazırız.”

Öğrencinin merkezde olduğu üretim metodunu, “çağcıl dünyanın terbiye doktrini” şeklinde tanımlayan Aziz, şunları kaydetti:

“Araştırı ve topluma bakım görevlerimizin beraberinde, yeryüzü cesim sorumluluğumuz, nasıl bizlere gönül edilen, ailelerinin ve ülkemizin umudu olan gençlerimize eş olduğumuz vukuf ve tecrübeyle gösteriş dublör olarak delalet etmektir. Mezunlarımızın dinsiz rekabetin egemenlik sürdüğü toptan dünyada ayakları üzerinde durabilmeleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına katkıda bulunabilmeleri fakat bizlerin bu sorumluluğumuz çerçevesinde çalışmamıza bağlıdır.”

Prof. Dr. Kayaç, konuşmaların peşi sıra Rektör Eren’e cübbesini giydirdi.

Share: