57. Cumhurbaşkanlığı Derrace Turu’nda madalyalar sahibini buldu

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Velespit Federasyonu yoluyla planlı Tour of Türkiye’nin 8. gününde yapılacak İstanbul-İstanbul etabı 25. kilometrede çekicilik şartlarının kötüleşmesi ve kaza riskinin artması nedeniyle topluluk koordinatörleri ile sporcuların isteğiyle bozma edildi.

Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi önünden startı sunulan etapta sporcular, Kuzguncuk’tan itibaren nötralize tıpkısı şekilde değme mücadeleye girmeden kontrollü benzeri şekilde parkuru tamamladı. Turun bağış töreni, Atatürk Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi.

Turu Israel-Premier Tech takımından Eskimemiş Zelandalı Patrick Bevin umumi bölümleme lideri olarak bitirdi ve firuze mayonun sahibi oldu. Organizasyonu Alpecin-Fenix takımından Avustralyalı Jay Vine ikinci, İtalya’nın Drone Hopper-Androni Giocattoli takımından Arjantinli Eduardo Sepulveda üçüncü tamamladı.

Belçika’nın Alpecin-Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen sprint liderinin giydiği yeşil mayo, ABD’nin Wildlife Generation Pro takımından Noah Granigan birlikte en mebzul tırmanışçının giydiği kırmızı mayo, Sakarya Büyükşehir Belediyesinden Batuhan Bağımsız birlikte Türkiye güzellikleri mayosunun (Parafin) sahibi oldu.

Takımlar klasmanında ise İspanya’nın Equipo Kern Pharma şampiyonluğa ulaştı.

Cumhur Reisi Yardımcısı Fuat Oktay, umumi klasmanda dereceye giren sporculara madalyalarını verdi. Topluluk klasmanında birinci olan Equipo Kern Pharma, kupasını Cahillik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun elinden aldı. Icra Vekili Kasapoğlu, Jasper Philipsen’birlikte formasını giydirdi.

Batuhan Müstakil’ün beyaz mayosunu İstanbul Valisi Uca Yerlikaya, Noah Granigan’a mayosunu ise Cumhurbaşkanlığı Bindi ve Finansal Hizmetler Genel Müdürü Mahmut Kazan verdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Güvenli Müftüoğlu, Oktay ve Kasapoğlu’na günün anısına turu simgeleyen plaket ikram etti.

Turun umumi bölümleme lideri Bevin: Yıpranmamış Zelanda’dan gelip hakeza çokça adamakıllı benzeri şehirde gitmek çok keyifliydi 

Acemi Gelibolu-Tekirdağ etabında umumi tasnif liderliğini alan Israel-Premier Tech takımından Patrick Bevin, şampiyon ilan edildi.

Kupa töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan 31 yaşındaki sporcu, “Zaman çokça beş altı miktarda yağmur yağmasına karşın koşullar etabı haddinden fazla zorlaştırdı. Etabın tamamlanması haddinden fazla riskli ayla geldi. Sporcular ve takımlarımız namına yarışma komiserleriyle görüşüp düşünüm birliğine vararak etabın iptal edilmesini kararlaştırdık. Yer güzelce 8. etabın iptal olmasından kıran manzara kırıklığı ve üzüntü içindeyiz.” diyerek konuştu.

Tozla yağmurun birleşmesinin zemini ters etkilediğini vurgulayan Bevin, “Bu şerait altında yarışın yapılması tür olmazdı. Yerdeki toz ve yağmurdan dolayı kaypak benzeri zemin vardı.” ifadelerini kullandı.

Kontrollü benzeri şekilde bisiklet sürerek İstanbul’u görme şansları olduğunu tamlayan Patrick Bevin, “Yeni Zelanda’dan gelip hakeza çok fena hâlde tıpkısı şehirde müracaat etmek çok keyifliydi ama köken benzeri yarış olmasını heves ederdim. Bir yandan bile İstanbul’üstelik sunturlu tıpkısı volta atmış olduk.” değerlendirmesinde bulundu.

Bevin, 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Velespit Turu’yla ilk kez aynı genel bölümleme zaferi yaşadığını aktararak, “Haddinden Fazla latif bir volta oldu ve fena hâlde tıpkı şekilde sonuçlandırdım.” şeklinde düşünce belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Çiftteker Turu İstanbul etabı bozma

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Derrace Turu başladı

Cumhurbaşkanlığı Velespit Turu’nda 1915 Çanakkale Köprüsü tanıtılacak

 

Share: