AK Tümen, El Tığ Harekatı’na cebin çıkan ABD’ye reaksiyon gösterdi: Yıldırı örgütleri müttefikiniz Türkiye’ye saldırırken hastalık seyrediyorsunuz?

DOĞRU Parti umumi merkezinde saat 16.00’birlikte başlayan MKYK toplantısı sona erdi. Reisicumhur Erdoğan’ın liderliğinde planlı toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Polat konuştu. Çelik, ABD’nin PKK-PYD yıldırı örgütlerine verdiği destekleri sert tıpkı dille eleştirirken İstiklal Caddesi saldırısı, yıldırı operasyonları ve Düzce depremi hakkında birlikte cesim açıklamalarda bulundu.

Ömer Polat’in açıklamalarının detayları şöyle:

“İstiklal Caddesi’ndeki aşağılık hücum sonrasında güvenlik güçlerimizin hızlı çalışması sonucu failin açığa çıkarıldığını gördük. Bu Türkiye’nin güvenli aynı mevki olduğunu tıpkısı el henüz ortaya koymuştur. Onlarda eylemi gerçekleşmeden asayiş güçlerimiz engelliyorlar. Bazı Bazı bu terör eylemleri engellenemiyor. Zorlu çokça arkadaşımız İstiklal Caddesi’hangi gitti ve esnafımızla bu arada oldu. Arz şişman teşekkürümüz İstiklal Caddesi esnafınadır. Caddenin her bir sakini istiklal kavramını göğe çıkaracak aynı duruş sergiledi.”

“KENDİ ÇELİŞKİLERİNİ İFADE EDİYORLAR”

” Beyaz Saray’ın açıklaması henüz akıllıca bir izah. Pentagon açıklamasında şöyle bire bir buut var bizim operasyonlarımızın kendilerini tehlikeye attıklarını söylüyor. Operasyonlar yıldırı örgütlerinin güya karargahlarına müteveccih nokta operasyonlardır. İkincisi siz bu yıldırı örgütlerine bu büyüklüğünde mümasil yerde hangi yapıyorsunuz? Birlikte bu yıldırı örgütleri sizin müttefikiniz olan Türkiye’ye saldırırken bunu illet seyrediyorsunuz? Şayet bu kadar yakınsanız bu yıldırı örgütlerine bir NATO müttefiki yerine bildirme önceki sizin orada giderilmiş etmeniz lazım. Aslında kişi çelişkilerini tabir ediyorlar. Türkiye’nin terörle mücadelesi, dünyanın yer meşru mücadelesidir.”

TERÖR OPERASYONLARI

” TSK’nın yaptığı operasyonlar uygun olmadığı şeklinde değerlendirmeler yapıldı. herhangi bir günindi ülkesinde saldırış olduğu ant söz gelişi Paris’teki saldırıda dünyanın bilcümle liderleri oraya nida edilmişti. Tığ bu duruşun 15 Temmuz’de darbe girişimi olduğunda illet Türkiye için yapılmadığı sorduk. Bize ortaklıktan bahsetmeleri çivi başına yalandır. TSK, sivil hassasiyeti konusunda dünyanın başındaki ordulardandır. DEAŞ saldırısı olduğu zaman ortaklıktan bahsetmeyenler, PKK terör örgütüne fiyat verildiği ahit illet orantısızlıktan bahsediyor. Terörle mücadelenin kuralları belli. Önce Türkiye’nin kendini defans hakkı vardır diyeceksiniz. Ondan sonraları özen çekeceğiniz şeyler varsa onları söylemenizin manası peki. Ama bunlara hiç girmeden daim namına terör örgütünün perspektifiyle Türkiye’ye uyarıda düşmek ahlaksızlıktır.”

“VAHŞETİN PARÇASI OLARAK ÖNÜMÜZE GELİYOR”

“Deminden tutturmuşlar ‘bu tıpkısı cenk politikasıdır.’ Bu araç yıldırı dilidir. Cenk iki meşru otorite beyninde evet. Bire Bir yerde askeri operasyonlar evet da emniyetin jandarmanın teröre karşı operasyonlarını cenk politikası diyenler yıldırı dilini kullanıyordur. Bu şekilde miftah kullananların bütünü verdiğimiz zayiat karşısında bize dönük vahşetin parçası olarak önümüze geliyor. Serencam yaşananlar Türkiye’nin terörle mücadelesinin ne kadar haklı ve gerekliği olduğunu bir kat elan göstermiştir.”

DÜZCE DEPREMİ

“Çokça sayıda ilimiz etkilendi. İlk andan itibaren bakanlarımız oradalardı. Burada nerede bu izzet diyerek ayrımsız soru yok. İlk andan itibaren devlet orada. Icra Vekili arkadaşlarımız hala oradalar. Hasarlı yapılara girilmemesi önem genişlik ediyor. Bu konularda vatandaşlarımızın resmi makamlara öz saygı etmesini istirham ediyoruz.”

MISIR VE SURİYE İLE NORMALLEŞME KONUSU

“Hiçbir kerem on paralık kimseyle ağız ağıza sorunsuz alım satım yaşamıyor, ağız ağıza dava üstelik yaşamıyor. Değişik zamanlarda değişik konularda sorunlar ortaya çıkıyor. Zaman Zaman bir anda hem sorununuz oluyor hem bile işbirliğiniz oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Cumhuriyeti’nin adalet ve menfaatlerinin korunması açısından devletimizin başı adına attığı adımların Türkiye’nin hak ve menfaatleri, havza ve dünya barışı üzere serencam rütbe kıymetli olduğunu, bunun bereketli sonuçlar doğuracağını bildirmek isterim.”

Share: