UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye 12. sıraya yükseldi

Türkiye, zaman başında 20. sırada başladığı UEFA ülke katsayısı fakül durumunda Avrupa kupaları kadro aşamalarında elde edilen başarılı sonuçların ardından 12. basamağa yükseldi. Bu sezon alınan toplanmış 10 bin 800 benek ile bile rekor kırıldı.

UEFA devlet puanı sıralaması güncellendi. Sıralamayı geçtiğimiz mevsim 20. sırada bütünleyen Türkiye, 2022-2023 sezonu fiktif ile Fenerbahçe, Başakşehir, Trabzonspor ve Sivasspor’un UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde aldıkları puanlar neticisinde 12. sıraya yükseldi. Elde edilen kalburüstü sonuçlar bu mevsim bütün 10 bin 800 nokta kazandırdı. Böylelikle 2012-2013 sezonundaki 10 bin 200’lük nokta rekoru de kırılmış oldu.

Avrupa Ligi’nde 1, Konuşma Ligi’nde 3 takım

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kadro lideri olarak direkt son 16 turuna yükselirken, Başakşehir ve Sivasspor bile UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde gruplarını zirvede tamamlayarak akıbet 16’ya adlarını yazdırdılar.

Trabzonspor ise Avrupa Ligi’nde kadro üçüncüsü yerine yoluna Konuşma Ligi son 16 play-off turundan devam ika şansı yakaladı.

Avrupa’ya 5 takım göndermek amacıyla geçmiş 15 şart

Geçtiğimiz sezonu UEFA talih puanı sıralamasında 20. sırada tamamlayan Türkiye’den, bu sezon Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşacak topluluk, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara dinmek üzere 4 eleme turu oynayacak. Avrupa’ya gidecek başka 3 topluluk ise Konferans Ligi’nde uğraş edecek. Avrupa kupalarının kol aşamaları sonucunda 8 derece şapadanak yükselerek 12. sıraya kadar yükselen Türkiye, sezon böylecene ilk 15 süresince kalırsa, 2024-2025 sezonunda mızıka sayısını yeniden 5’e çıkaracak ve Şampiyonlar Ligi’ne 2 bando gönderecek.

İlk 10 ayakyolu Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma sağlıyor

UEFA mevki puanı sıralamasında, yontu gereği klasmanda geçmiş 10 sırada bulunan ülkeler, Şampiyonlar Ligi’ne aracısız takım gönderebiliyor. Türkiye mevsim sonunda geçmiş 10’a girerse, 2023-2024 Süper Kütle şampiyonu doğrudan Devler Ligi’ne karışma olabilecek.

Türkiye bu sezonu 11. sırada tamamlarsa, Şampiyonlar Ligi’ne direkt mızıka gönderebilmek için gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde kupaya uzanacak takımın kendi liginde birlikte Devler Ligi bileti almasını bekleyecek. – İSTANBUL

Share: