Vali Akbıyık: “Hakkari tarihin sunma güzel günlerini yaşıyor”

Hakkari Valiliği ve Belediye Başkanlığı destekleriyle çekimi yapılan “Çepik” programı kırıcı sargı gördü.

TRT’nin Kürtçe kanalında yayınlanan ‘Çepik’ programının bu haftaki bölümü Hakkari’de çekildi. Hakkarili Türk Halk Müziği Sanatçısı Aydın Entelektüel’ın TRT’nin Kürtçe yayın eden kanalında yaptığı ‘Çepik’ programında sanatçılar Sinan Yılmaz, Mensure Arancak, Aynur Polat, İdris Vazıh ve Hakkari Konuşma Topluluğu görüntü aldı. Hakkari’nin tarihine, örf ve adetlerine meydan sunulan programda, sanatçılar fon alıp birbirinden iyicene şarkıları seslendirerek binlerce kişiye unutulmaz tıpkı akşam yaşattı.

Sahneye çıkan Vali ve Şehremaneti Başbuğ Vekili İdris Akbıyık, 30 Ağustos Zafere Bayramı’na uygun güzel bir izlence olduğunu belirterek, “Burada mevcut herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle cemi Türkiye’nin ve Hakkari’nin 30 Ağustos Utku Bayramı’nı kutluyorum. Çıktı Hakkari eskisi kabil terörle değil festivallerle, programlarla anılıyor. 3 bin 400 rakımlı ‘Sat Cümudiye Gölleri Festivali’, 3 bin 700 rakımda kar festivali ve bir nice festivaller yaptık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın desteğiyle tarihin sunma iyicene günlerini yaşıyoruz. Hakkari’de büyük bire bir dönüşüm ve hareket var. Altyapıdan ense yapıya bir nice hizmetler var. Deneyimsizlik spordan belediyeciliğe güvenilmez gelişmeler var. Bizi değme antlaşma destekleyen Cumhurbaşkanımıza ve bizi destekleyen bakanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi. Programda Ilbay Akbıyık, eşi Sevgi Akbıyık, vali yardımcıları, orgazm önderleri, hisse senedi insanları ve yüzlerce yurttaş branş kola girerek halay çekti.

Valilik önünde düzenlenen ‘Çepik’ programına Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Ilbay Yardımcıları Tevfik Kumbasar, Mustafa Emre Kılıç ve Halil İbrahim Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Namazlar Mete Kaynak, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, yetinme önderleri Ahmet Rahat ve Timur Yoldaş, iş kadını Teoman Zeydan ve haddinden fazla sayıda yurttaş katıldı. – HAKKARİ

Share: